Η Λεμεσός γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης με εκδήλωση στην επίχωση

Η Λεμεσός γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης με εκδήλωση στην επίχωση


Με αναφορές στην καθοριστική ευθύνη που όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες επωμίζονται προκειμένου να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση στις θεμελιακές αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, ο Δήμος Λεμεσού γιόρτασε την περασμένη Κυριακή την Ημέρα της Ευρώπης με μια όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και πλήθους κόσμου.

Οι πολίτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φωτογραφική έκθεση που διοργανώθηκε από την Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ευρώπης και να επισκεφθούν ενημερωτικά περίπτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Europe Direct και των Σχολείων Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λεμεσό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λεμεσό, ενώ ενθουσιώδη σχόλια κέρδισε και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού που παιάνιζε με τη συμμετοχή του τενόρου Μάριου Ανδρέου καθώς επίσης και η Ορχήστρα Νέων, η Ορχήστρα Νέων Τζαζ της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού και η Συμφωνική Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Μάριος Τόκας.

«Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αρχές της δοκιμάζονται όσο ίσως ποτέ άλλοτε. Δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, από ανισότητες μεταξύ των χωρών και μεταξύ ανθρώπων της ίδιας κοινωνίας από την παράνομη μετανάστευση, από την οικονομική κρίση, και αυτές τις μέρες από ένα πόλεμο, ένα απαράδεκτο πρωτοφανή πόλεμο που απειλεί την διεθνή συνύπαρξη» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

«Υιοθετώντας τις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, ο Δήμος Λεμεσού, μέσα από πολιτικές και δράσεις, εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μια πόλη πρότυπο αξιοπρέπειας και σεβασμού προς κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή εθνική καταγωγή. Μια πόλη πρότυπο πολυπολιτισμικότητας και αρμονικής συμβίωσης όλων των κατοίκων της» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης εκφράζοντας περηφάνια για το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες από διάφορα σημεία του κόσμου βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, κος Χάρης Τρίκκης στο καλωσόρισμά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου, τις λειτουργούς του Γραφείου των Ευρωπαϊκών Θεμάτων αλλά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άρτια συνεργασία και οργάνωση.

«Κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες για την Ευρώπη, ο εορτασμός της ημέρας αυτής γίνεται ακόμη σημαντικότερος. Μας υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Ότι τα προβλήματα του ενός γίνονται προβλήματα όλων. Ότι η πορεία των λαών της Ευρώπης προς το μέλλον είναι αναπόφευκτά κοινή όπως αναπόφευκτα κοινή είναι και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, Χάρης Τρίκκης.

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου με τη Μέρα της Ευρώπης γιορτάζονται η ειρήνη και η ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".