Ανταπόκριση Δήμου Λεμεσού για παροχή βοήθειας σε άστεγους μετανάστες

Ανταπόκριση Δήμου Λεμεσού για παροχή βοήθειας σε άστεγους μετανάστες


Εικόνες εξαθλίωσης της ανθρώπινης υπόστασης, με οκτώ μετανάστες να διαβιούν κάτω από αποβάθρες πάνω στη θάλασσα, αντίκρισαν λειτουργοί του δήμου Λεμεσού, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή της Επίχωσης, έπειτα από παρέμβαση πολιτών. Για εικόνες που δεν είναι τιμητικές για κανέναν, που «προκαλούν θλίψη και σίγουρα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές» και «εικόνες, που αποδεικνύουν ξανά ότι η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί τις προεκτάσεις της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού μόλις ενημερώθηκε την Δευτέρα για την παρουσία 8 μεταναστών σε σημείο κάτω από ξύλινη αποβάθρα, στην περιοχή του μόλου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υγεία και φροντίδα τους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο σημείο με λειτουργούς του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων Σχεδία, με την συνδρομή μελών της Αστυνομίας Λεμεσού.

«Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για πρόσωπα που έφυγαν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» οικειοθελώς. Από τις ενέργειες που έγιναν από λειτουργούς του Δήμου διαπιστώθηκε ότι οι 5 εξ αυτών έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επίδομα διαβίωσης προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ οι άλλοι 3 εξέφρασαν άγνοια για τα δικαιώματα τους και ως εκ τούτου ενημερώθηκαν σχετικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Μητρόπολη Λεμεσού για σίτιση. Έγινε διακανονισμός ώστε να λαμβάνουν φαγητό και τις επόμενες μέρες καθώς και για να μεταβαίνουν στο Κέντρο Σχεδία προκειμένου να κάνουν χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας που είναι οι αρμόδιες για να επιληφθούν του θέματος και ενημέρωσαν σχετικά λειτουργούς καλώντας τους να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

«Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την κοινωνική ευημερία, από το 2019 έχει δημιουργήσει Κέντρο παροχής εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, το "Σχεδία", το οποίο δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους αλλά δρα επικουρικά, βοηθητικά και συμβουλευτικά προς όσους έχουν ανάγκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".