Σχεδόν 89 χιλιάδες ευρώ αφαιρέθηκαν από λογαριασμό 66χρονου, θύμα διαδικτυακής απάτης

Σχεδόν 89 χιλιάδες ευρώ αφαιρέθηκαν από λογαριασμό 66χρονου, θύμα διαδικτυακής απάτης


Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά από καταγγελία που έγινε την Τετάρτη από 66χρονο.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, περί τα τέλη του 2021, έλαβε τηλεφώνημα από γυναίκα από το εξωτερικό, η οποία του παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο σε μετοχές, με τον ίδιο να αποστέλλει χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προς διαδικτυακή πλατφόρμα που του υποδείχθηκε.

Την περασμένη Τρίτη, ο 66χρονος έλαβε ξανά τηλεφωνική κλήση από το εξωτερικό, όπου άγνωστη γυναίκα του ανέφερε ότι είχε να λαμβάνει κέρδη από την επένδυση του και πως, για να μπορέσει να γίνει μεταφορά των χρημάτων, θα έπρεπε να του δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο.

Μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής, ο 66χρονος επέτρεψε στην άγνωστη γυναίκα να έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές του συσκευές, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί, από δυο τραπεζικούς του λογαριασμούς, το χρηματικό ποσό των 88.930 ευρώ, προς τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα.

Όταν αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, ο παραπονούμενος κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".