Συμφωνία για σειρά κοινών δράσεων Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ

Συμφωνία για σειρά κοινών δράσεων Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ


Ειδική συμφωνία ως προς τις επί μέρους δράσεις για την Αποστολή Πόλεων που αφορά στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030 που πέτυχε να περιληφθεί η Λεμεσός, θα υπογραφτεί μεταξύ Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ.

Στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στις 22 Ιουνίου μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Λεμεσού και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έγινε συζήτηση με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο μερών. Παράλληλα, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν δράσεις και συνεργασίες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η επιτυχία του Δήμου να περιληφθεί η Λεμεσός στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030, μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία της ΕΕ, γνωστή ως «Αποστολή Πόλεων». Περαιτέρω και σε σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών του Πανεπιστημίου στον Β’ Πόλο, στον χώρο δηλαδή του Παλαιού Νοσοκομείου και της Α’ Τεχνικής Σχολής, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε όπως ενταθούν οι ενέργειες και οι πιέσεις προς την Πολιτεία, με στόχο την υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, καθώς και για την εξασφάλιση της αναγκαίας γης, για άμεση κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στον χώρο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως:
- σταλεί πρόσκληση προς όλους τους Βουλευτές Λεμεσού για την πραγματοποίηση σύσκεψης για τον Β’ Πόλο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και το Τεχνολογικό Πάρκο.
- προγραμματιστεί δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στον Β’ Πόλο.

Σε τοποθέτηση του κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς και χαρακτήρισε το ΤΕΠΑΚ ως τον αμεσότερο και πολυτιμότερο συνεργάτη του Δήμου και αντίστροφα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δρ. Χρίστος Χωματάς, επισήμανε την αδήριτη ανάγκη για ενδυνάμωση των συνεργειών μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Δήμου Λεμεσού, προς όφελος των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, κατέθεσε την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να αναπτύξει και να συνεργαστεί με τον Δήμο για νέες δημιουργικές πρωτοβουλίες στην πόλη της Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης, επί μέρους θέματα όπως η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η αποκατάσταση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου κ.ά.

Πηγή/Φωτό: Δήμος Λεμεσού


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".