Υπό κράτηση δυο πρόσωπα, ύποπτα για εξαπάτηση 70χρονης και απόσπαση χρημάτων

Υπό κράτηση δυο πρόσωπα, ύποπτα για εξαπάτηση 70χρονης και απόσπαση χρημάτων


Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε, την Κυριακή, το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου και 51χρονης, σε σχέση με υπόθεση απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε το Σάββατο, από 70χρονη, κάτοικο Λάρνακας, σύμφωνα με την οποίαν, άγνωστο πρόσωπο, το οποίο είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου, κατάφερε με διάφορες προφάσεις να της αποσπάσει, σε τρεις περιπτώσεις, χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 5 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η παραπονούμενη, αρχικά απέστειλε στον άγνωστο, μέσω δύο τραπεζικών εμβασμάτων, σε τράπεζα του εξωτερικού, χρηματικό ποσό συνολικού ύψους €1,500. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, με οδηγίες του άγνωστου προσώπου, παρέδωσε χρηματικό ποσό ύψους €3,500 σε άνδρα τον οποίο συνάντησε σε χώρο στάθμευσης στη Λεμεσό, στις 28 Ιουνίου.

Η διαδικτυακή γνωριμία της 70χρονης συνέχισε να ζητά χρήματα, με διάφορες προφάσεις, γεγονός που κίνησε υποψίες στην 70χρονη, η οποία προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Μετά την καταγγελία, μέλη της Αστυνομίας έθεσαν υπό παρακολούθηση χώρο στάθμευσης, στη Λεμεσό, όπου είχε διευθετηθεί νέα συνάντηση μεταξύ αγνώστου και της 70χρονης, η οποία θα του παρέδιδε κι άλλα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο άνδρα, ο οποίος κινείτο ύποπτα στο χώρο και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 30χρονο κάτοικο Λευκωσίας.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο παρέλαβε τα χρήματα από την παραπονούμενη στις 28 Ιουνίου, ενώ στην πορεία των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία και εναντίον 51χρονης, επίσης κατοίκου Λευκωσίας.

Εναντίον των δυο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, που διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση τους.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".