Χωρίς άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος εφανίζεται οντότητα στη Λεμεσό, προειδοποιεί η ΚΤΚ

Χωρίς άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος εφανίζεται οντότητα στη Λεμεσό, προειδοποιεί η ΚΤΚ


Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι οντότητα με το όνομα "Sabax Bank" δεν κατέχει άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος από την ΚΤΚ, ενώ έγγραφο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εν λόγω οντότητας, ως πιστοποιητικό άδειας, είναι πλαστό και δεν έχει εκδοθεί από την ΚΤΚ.

Στην ιστοσελίδα της, η εν λόγω οντότητα, με διεύθυνση στη Λεμεσό, αναφέρει ότι είναι πιστωτικό ίδρυμα από το 1998, ενώ ισχυρίζεται ότι κατέχει έγκριση από την ΚΤΚ για “να ασκεί τραπεζικές δραστηριότητες και να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς” από το 2002. Η Κεντρική Τράπεζα ωστόσο, σημειώνει ότι αυτό είναι πλαστό.

Επιπλέον, η ΚΤΚ προτρέπει το κοινό, τις επιχειρήσεις και τους καταθέτες, όπως προτού συνεργαστούν με πιστωτικά ιδρύματα, να ανατρέχουν στο διαδικτυακό της χώρο και συγκεκριμένα στο Μητρώο Πιστωτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Κύπρο για να βεβαιώνονται ως προς τα πιστωτικά ιδρύματα που νόμιμα λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".