Στο ΑΞΙΚ αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ με αφορμή την επικείμενη ενσωμάτωση του

Στο ΑΞΙΚ αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ με αφορμή την επικείμενη ενσωμάτωση του


Πρώτιστος στόχος όλων είναι η όσον το δυνατόν ομαλότερη ενσωμάτωση της φοιτητικής κοινότητας και του προσωπικού του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), διαμήνυσε την Παρασκευή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Με στόχο την άμεση δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την πλήρη ενσωμάτωση των υποδομών του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και την ομαλή έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, σε μήνυμα προς το προσωπικό και τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΞΙΚ, ο Πρύτανης Ζαφείρης τους καλωσορίζει «στη μεγάλη οικογένεια τού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου», σημειώνοντας πως «η πρόσφατη έγκριση των νομοσχεδίων και σχετικών κανονισμών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκλήρωσε μια περίοδο κατά την οποία εργαστήκαμε εντατικά για έγκριση των σχετικών νομοθετημάτων που αφορούν την ταυτόχρονη ίδρυση μιας νέας Σχολής, δύο Ακαδημαϊκών Τμημάτων και την ένταξη του ΑΞΙΚ στο Πανεπιστήμιό μας».

Αναφέρει, επίσης, πως με τη δημοσίευση των νέων νομοθετημάτων στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους, «το ΤΕΠΑΚ αποκτά τη διοικητική και ακαδημαϊκή ευθύνη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρώτιστος στόχος όλων μας είναι η όσον το δυνατόν ομαλότερη ενσωμάτωση της φοιτητικής κοινότητας και του προσωπικού του ΑΞΙΚ, ούτως ώστε τα θετικά αποτελέσματα της ένταξης να γίνουν εμφανή το συντομότερο δυνατό», προσθέτει στο μήνυμα του ο Πρύτανης του ΤΕΚΑΚ.

Υπογραμμίζει δε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία και κατανόηση στο γεγονός πως, ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα, κατά τη διετή/τριετή μεταβατική περίοδο και μέχρι την πλήρη μετάβαση στο νέο καθεστώς, πιθανόν να προκύψουν κάποιες νέες συνθήκες.

Ο Πρύτανης καλεί όλους και όλες να επιδείξουν κατανόηση, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμό και να εργαστούν μαζί για να πετύχουν τον κοινό στόχο, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των μελλοντικών στελεχών της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας.

Ταυτόχρονα, καταλήγει, «εκσυγχρονίζουμε τις συνθήκες και τις υποδομές στις οποίες θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση ως απαραίτητο στοιχείο ποιότητας της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΞΙΚ».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".