Σύγχρονο τρενάκι αποκτά ο Δήμος Λεμεσού


trenaki

€80.000 από Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

Βόλτες με ολοκαίνουργιο τρενάκι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ερχόμενα Χριστούγεννα, όσοι θα θελήσουν να κατεβούν για περίπατο ή για ψώνια στο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού και ειδικότερα στην οδό Ανεξαρτησίας.

Ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου, συνοδευόμενος από τον Πολιτιστικό Λειτουργό Κλέωνα Αλεξάνδρου, βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο Καστελφράγκο της Βενετίας, με αποκλειστικό σκοπό την αγορά ενός τέτοιου μικρού τραίνου που χρησιμοποιείται ευρέως στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως ανέφερε στην «Φ» ο Δήμαρχος, έγινε επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής όπου επιδείχθηκαν είκοσι συνολικά μοντέλα της DOTTO.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει κάποια από τα προσφερόμενα τρενάκια και να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις προδιαγραφές τους, καταλήγοντας σε κάποια προκαταρκτική επιλογή. Μεταξύ ηλεκτρικού και βενζινοκίνητου, επιλέγηκε το δεύτερο αφού το τρενάκι με μπαταρία θέτει περιορισμούς στο χρόνο χρήσης που δεν ξεπερνά τις 6-8 ώρες. Η τελική απόφαση για την αγορά αναμένεται να ληφθεί εντός των ημερών, μετά από συνεννόηση με τον χρηματοδότη.

Το κόστος για την αγορά, που ανέρχεται στις 80.000 περίπου ευρώ, θα καταβληθεί εξ’ολοκλήρου από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού κι ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το τρενάκι θα φέρει τα χρώματα και το λογότυπο του Οργανισμού.

Το τρενάκι αποτελείται από τρία βαγόνια με δυνατότητα μεταφοράς 40 περίπου ατόμων και θα «δρομολογηθεί» στο χώρο του Δημοτικού Κήπου ενώ θα χρησιμοποιείται και την περίοδο των Χριστουγέννων κυρίως στην οδό Ανεξαρτησίας τις ημέρες κατά τις οποίες πεζοδρομοποιείται ο δρόμος για καλύτερη εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού. Στόχος του Δήμου είναι να προλάβει δοθεί η παραγγελία για την αγορά ο συντομότερο ώστε μέχρι το Δεκέμβριο το τρενάκι να βρίσκεται στη Λεμεσό και να ξεκινήσει τα δρομολόγια του την περίοδο των Χριστουγέννων...


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".