Γιορτή του Κρασιού


lemesos-wine-festival

Από 27 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου

Με μειωμένο κόστος η ίδια υψηλή ποιότητα εκδηλώσεων. Η γιγαντιαία φιγούρα του Βρακά στη νότια είσοδο του Δημοτικού Κήπου καλωσορίζει και φέτος τους επισκέπτες της μεγάλης Γιορτής του Κρασιού σε ένα δεκαήμερο ξεφαντώματος, έτσι όπως μόνο η πόλη του κεφιού και του γλεντιού μπορεί να προσφέρει.

Ο Δήμος Λεμεσού αν και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περισυλλογή των εξόδων του, όπου χρειαζόταν, ωστόσο δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο τον αριθμό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του που και φέτος χαρακτηρίζονται από ποιότητα και ποικιλότητα, δίνοντας αρκετές επιλογές στους επισκέπτες.

«Καταργήσαμε τη δεξίωση που γινόταν κατά την τελετή έναρξης για τους επισήμους και τα οργανωμένα σύνολα που συμμετέχουν στην διοργάνωση της Γιορτής θεωρώντας ότι ήταν ένα περιττό έξοδο τη στιγμή που ο Δήμος έπρεπε να μειώσει κατά πολύ το κόστος του λόγω οικονομικής στενότητας» ανέφερε στην «Φ» ο πολιτιστικός λειτουργός Κλέων Αλεξάνδρου.

Ο Δήμος έβαλε φραγμό και στην αλόγιστη σπατάλη που υπήρχε στο χύμα κρασί το οποίο αγόραζε από τις οινοβιομηχανίες προσφέροντας το δωρεάν στους επισκέπτες. «Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι προσφέρεται δωρεάν, γέμιζαν και ξαναγέμιζαν με κρασί ολόκληρα μπιτόνια και τα έπαιρναν για κατανάλωση στο σπίτι τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάνδρου. Πλέον ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει με ένα ευρώ, κάποιο από τα μπουκάλια-σουβενίρ με το λογότυπο της Γιορτής και να το γεμίζει μία φορά, με κρασί από τις κάβες των οινοβιομηχανιών. Με αυτό τον τρόπο, όπως εξηγεί ο κ. Αλεξάνδρου λαμβάνονται ταυτόχρονα και μέτρα υγιεινής.

Σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα, θα υπάρχει κάθε βράδυ ο καθιερωμένος διαγωνισμός στο παραδοσιακό πατητήρι ενώ στις σε τέσσερις σκηνές του δημοτικού κήπου θα μπορεί κανείς να χαρεί υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, να απολαύσει παραδοσιακούς χορούς και να ακούσει ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραστάσεις καραγκιόζη για τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους του θεάτρου σκιών.

Πανηγυρικό χρώμα θα δοθεί στη λήξη της Γιορτής καθώς, 100μελές συγκρότημα θα ξεσηκώσει τον κόσμο για να χορέψει μαζί του σε ρυθμούς ζορμπά και συρτάκι, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο γύρω από τον Βρακά.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο χώρο της Γιορτής θα γίνεται στις 27- 28 - 29 Αυγούστου και 3 - 4 - 5 Σεπτεμβρίου από τις άλλες πόλεις με το wine express λεωφορείο του ΚΟΤ και από τις συνοικίες της Λεμεσού με λεωφορεία της ΕΑΛ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".