ΣΥΛ: Μύθος οι «φουσκωμένοι λογαριασμοί»


SYL-ktirio

Το πιο φθηνό νερό προσφέρει το ΣΥΛ

Οι αυξήσεις στα τέλη κρίθηκαν αναγκαίες για αποπληρωμή χρέους προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και εφαρμόζονται σταδιακά. Πολιτική του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού είναι η προσφορά των υπηρεσιών του με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος και αυτό κάνει μέχρι σήμερα.

Η κατηγορηματική αυτή επισήμανση προέρχεται από τον Διευθυντή του ΣΥΛ Σωκράτη Μεταξά ο οποίος αντικρούοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «φουσκω-μένους λογαριασμούς», τονίζει ότι «οι όποιες αυξήσεις επιβλήθηκαν κρίθηκαν αναγκαίες στα πλαίσια αποπληρωμής του χρέους του Συμβουλίου προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και εφαρμόζονται σταδιακά». Θυμίζει ακόμα, ότι οι χρεώσεις του ΣΥΛ είναι εδώ και πολλά χρόνια οι χαμηλότερες σε σύγκριση με το τι εφαρμόζεται σε άλλα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας.

Οι διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου με το ΤΑΥ, όπως ανέφερε στην «Φ» ο κ. Μεταξάς, οδήγησαν σε διαγραφή του ποσού των 8.5 εκευρώ με την προϋπόθεση ότι θα γίνει σταδιακή αναπροσαρμογή των διατιμήσεων του πόσιμου νερού μέχρι το 2012. Τα νέα τέλη νερού είναι αυξημένα κατά 25%. Το ΣΥΛ, όπως διευκρινίζει ο Διευθυντής του, αγοράζει το νερό από το ΤΑΥ στη τιμή των 0.77 σεντς το κυβικό μέτρο και μέχρι πέρυσι το πουλούσε στα €0.75 σέντς. Με τις νέες αυξήσεις οι οποίες θα αρχίσουν να ισχύουν από την πρώτη τετραμηνία του 2011, η τιμή θα ανέλθει στα €0.94 σέντς.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερες κοινότητες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ένταξή τους στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού με αποτέλεσμα το ΣΥΛ να επεκτείνει την δραστηριότητα του έξω από τα στενά όρια της αστικής Λεμεσού. Άλλωστε με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης η υδατοπρομήθεια θα τεθεί σε άλλη βάση κάτω από τα συμπλέγματα που θα δημιουργηθούν.

Πιο κοντά στην ένταξη τους στο ΣΥΛ είναι οι μεγάλες πληθυσμιακά περιοχές Γερμασόγειας, Μουταγιάκας, Ύψωνα και Παλώδιας οι οποίες υπολογίζεται ότι εντός του 2011 θα έχουν πετύχει το στόχο τους. Ενδιαφέρον για ένταξη τους στο ΣΥΛ εκδήλωσαν και τα Φοινικάρια και άλλα χωριά της ανατολικής Λεμεσού καθώς και η ενορία του Αποστόλου Ανδρέα στο Κολόσσι που επίσης βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι με αυτές τις περιοχές και απομένει να προωθήσουν το ζήτημα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες» δήλωσε στην «Φ» ο Σωκράτης Μεταξάς.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".