Συνεχείς πρωτιές Αμερικάνικης Ακαδημίας Λεμεσού


amerikaniki-akadimia-lemesou-vraveia

3ος Περιβαλλοντικός Διαγωνισμός του Ροταριανού Ομίλου

Τον χαρακτηρισμό της ως ενός πολυεπίπεδου εκπαιδευτικού οργανισμού, προσηλωμένου στον σκοπό που έταξε με την ίδρυση της, δηλαδή την εκπαίδευση και τη διαμόρφωση αξιών σ' ένα ασφαλές και ανθρώπινο περιβάλλον για παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Αμερικανική Ακαδημία Λεμεσού.

Η πρωτοπορία της καταγράφηκε και πάλι πρόσφατα μέσα από τη συμμετοχή μαθητών της στον 3ο Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό του Ροταριανού Ομίλου Λεμεσού Βερεγγάρια – Cosmopolitan, στο οποίο εξασφαλίστηκαν το πρώτο και το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Grade 7-9. Ειδικότερα, ο μαθητής της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λεμεσού Klok Jeffrey Eduardo πήρε το πρώτο βραβείο με την μελέτη του «Το ποδήλατο», με την οποία ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Η μελέτη κέρδισε το ενδιαφέρον του ίδιου του Δημάρχου Αντρέα Χρίστου, ο οποίος συνεχάρη το νεαρό μαθητή δίνοντας του την άδεια για την άμεση υλοποίηση της ιδέας του.

Τρίτο βραβείο πήρε ομάδα 5 μαθητών της Αμερικάνικης Ακαδημίας με την πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που παρουσίασαν με θέμα την «Υπερθέρμανση του πλανήτη». Πρόκειται για τις μαθήτριες Μαρία Πολυκάρπου, Ιφιγένεια Θεοδώρου, Κωνσταντίνα Κρασέ, Κλεοπάτρα Τσίκκου και τον μαθητή Γιάννης Ξενοφώντος που εργάστηκαν ομαδικά κερδίζοντας δίκαια το χάλκινο βραβείο. Εξίσου αξιόλογες μελέτες-ιδέες κατέθεσαν στο Διαγωνισμό και οι μαθήτριες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Raupova Kushnuda, Mosloeva Katya και Chernenka Katerina.


Αναζήτηση



Copyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".