Συμφωνία Conergy και Positive Energy


fwtovoltaiko-parko

Για φωτοβολταϊκό πάρκο στη Δράμα

Σε συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού, τη μελέτη, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα το οποίο θα είναι ισχύος 4.994,88 kWp κατέληξαν οι εταιρείες Conergy και Positive Energy με την Ενεργειακή Βογιατζή Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εγκατάσταση του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, θα ξεκινήσει στη διάρκεια αυτού του μήνα (Ιούνιος 2010) στο νομό Δράμας και θα καλύπτει έκταση περίπου 200.000 τ.μ. Η αποπεράτωση των εργασιών και η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Το έργο θα υλοποιηθεί με φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus και κεντρικούς μετατροπείς ισχύος Conergy CIS 540 Stype και υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του, θα παράγει πάνω από 7.200.000 kWh ετησίως ή όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 1.600 νοικοκυριά. Σημειώνεται πως τα περιβαλλοντικά οφέλη μετά τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της Δράμας, αναμένεται να είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα εξοικονομούνται ετησίως 7.000 τόνοι ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 350.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η χρηματοδοτική συμβολή στο έργο της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ενθαρρύνει επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για την τοπική οικονομία της Δράμας, αφού η υλοποίηση του έργου, εκτός των άλλων, αναμένεται ότι θα δημιουργήσει 50 έως 70 νέες θέσεις εργασίας.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".