• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Γύρω στο 50% των φυσικών προσώπων δεν έχουν εγγραφεί στο Taxisnet για ηλεκτρονική υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος

Γύρω στο 50% των φυσικών προσώπων δεν έχουν εγγραφεί στο Taxisnet για ηλεκτρονική υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος

Υπολογίζεται ότι γύρω στο 50% των φυσικών προσώπων δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο σύστημα TAXISnet για να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Δήλωση Εισοδήματος ατόμου (μισθωτού – αυτοεργοδοτούμενου), κάτι που έχει καταστεί πλέον υποχρεωτικό για το φορολογικό έτος 2017 και εντεύθεν.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Βοηθός Έφορος Φορολογίας Νατάσα Ακκίδου είπε ότι από τους περίπου 300.000 ενεργούς φορολογούμενους, οι περίπου 150.000 δεν έχουν ακόμη κάνει εγγραφή στο σύστημα TAXISnet και κάλεσε τους φορολογούμενους να προχωρήσουν έγκαιρα στην έγγραφή τους στο σύστημα TAXISnet.

Σύντομα, εντός Μαρτίου, σύμφωνα με την κ. Ακκίδου, οι φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν μέσω ταχυδρομείου σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο σύστημα και ανακοίνωσε ότι η Δήλωση Εισοδήματος αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς το κοινό τον Απρίλιο, σημειώνοντας πως θα δοθούν οι ανάλογες χρονικές παρατάσεις ώστε να μπορέσει το κοινό να συμμορφωθεί.

Αναφέροντας ότι η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα έχει καταστεί πλέον υποχρεωτική για το φορολογικό έτος 2017 και εντεύθεν, η κ. Ακκίδου είπε ότι το Τμήμα καταβάΛλει προσπάθειες ώστε να απλοποιηθεί ακόμη περισσότερο η Δήλωση και να γίνει πιο φιλική, πέραν της απλοποίησης που έχει γίνει ήδη από πέρσι.

Είπε ότι το Τμήμα Φορολογίας θα αναλάβει δράσεις για να διευκολύνει τον φορολογούμενο που θα υποβάλει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά την φορολογική του δήλωση.

«Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε κάποιες παρουσιάσεις και σεμινάρια, ίσως και κάποιους χώρους εξυπηρέτησης ώστε να μπορέσει και το κοινό που ανησυχεί ότι δεν έχει τα μέσα για να υποβάλει ηλεκτρονικά την Δήλωση να εξυπηρετηθεί στους χώρους αυτούς», υπογράμμισε, σημειώνοντας γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστούν και στις επαρχίες κάποια Κέντρα Εξυπηρέτησης του κοινού.

Η Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη τρέχουν κάποια σεμινάρια από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) που αφορούν τις ηλεκτρονικές δεξιότητες, ενώ σημείωσε ότι σε ένα μέρος των σεμιναρίων έχει ενταχθεί ένα κομμάτι αποκλειστικά για την παρουσίαση του TAXISnet.

Πρόσθεσε ότι το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για αυτά τα σεμινάρια στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ και του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Επιπλέον, η κ. Ακκίδου είπε ότι το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για αυτά τα σεμινάρια από την ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ και του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και πρόσθεσε ότι το Τμήμα Φορολογίας θα ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του διάφορες δράσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media