• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εισηγήσεις ΠΟΒΕΚ για μέτρα στήριξης εμπορικών επιχειρήσεων
Εισηγήσεις ΠΟΒΕΚ για μέτρα στήριξης εμπορικών επιχειρήσεων

Εισηγήσεις ΠΟΒΕΚ για μέτρα στήριξης εμπορικών επιχειρήσεων

Αναφορικά με τα εξαγγελθέντα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν την προστασία της υγείας των πολιτών και της πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού, η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ εκφράζει την πλήρη στήριξη της και καλεί τα μέλη και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις να ακολουθούν πιστά τις σχετικές οδηγίες.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ εισηγείται:

1. Για όσες εμπορικές επιχειρήσεις – καταστήματα που δεν προβλέπεται το υποχρεωτικό κλείσιμο, αλλά οι ίδιοι το αποφασίσουν τόσο για λόγους προστασίας, πρόληψης και διάδοσης του κορονοϊού, όσο και λόγο της κάθετης και ουσιαστικής μείωσης των εργασιών τους, να εντάσσονται στα σχέδια που εξάγγειλε η Κυβέρνηση στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

2. Την αναστολή εφαρμογής της τροποποίησής της Νομοθεσίας του Ιανουαρίου του 2020 που προβλέπει διαδικασίες εξπρές (εντός 21 ημερών) εξώσεων για καθυστερημένα ενοίκια για όλους τους ενοικιαστές επαγγελματικών υποστατικών, ενοικιοστασιακών και μη.

Παράλληλα στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί η πατρίδα μας επιβάλλεται Νομοθετική Ρύθμιση ουσιαστικής μείωσης των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.

3. Να γίνει σχέδιο αποπληρωμής με δόσεις των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε καμία περίπτωση να μην επιβάλλεται τέλος ή πρόστιμο καθυστερημένων εισφορών.

4. Άμεσα οι τράπεζες να προχωρήσουν στα κάτωθι μέτρα:
(α) αναστολή εκποιήσεων
(β) αναστολή δόσεων και τόκων
(γ) αναστολή των χρεώσεων
(δ) δυνατότητα παροχής ρευστότητας

5. Στα προγράμματα στήριξης προς τις επιχειρήσεις να συμπεριληφθούν και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι.

6. Υποδομές και κέντρα παροχής ενημέρωσης και πληροφοριών προς τις επιχειρήσεις στα Υπουργεία Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.

7. Αναμένουμε την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση την επιστολή μας ημερομηνίας 12/3/2020.

Αναζήτηση