• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Η επιστροφή χρημάτων από ακύρωση ταξιδιών είναι πολύ δύσκολη, λέει ο ACTA
Η επιστροφή χρημάτων από ακύρωση ταξιδιών είναι πολύ δύσκολη, λέει ο ACTA

Η επιστροφή χρημάτων από ακύρωση ταξιδιών είναι πολύ δύσκολη, λέει ο ACTA

Η ακύρωση των ταξιδιών από το επιβατικό κοινό και η απαίτηση άμεσης επιστροφής των χρημάτων του είναι πολύ δύσκολη καθώς οι πλείστες αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία του εξωτερικού δεν επιστρέφουν τα χρήματα και χρειάζεται χρόνος διαπραγμάτευσης με τους Διοργανωτές Ταξιδίων, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Ο Σύνδεσμος ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και την ευέλικτη εφαρμογή των κανονισμών για τα ταξιδιωτικά πακέτα, καθώς τα σύνορα αρκετών ευρωπαϊκών χωρών κλείνουν και οι αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τα πτητικά τους προγράμματα.

Ο ACTA, διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό ότι οι Ταξιδιωτικοί Πράκτορες και οι Διοργανωτές Ταξιδίων, παλεύουν νυχθημερόν να επαναπατρίσουν τον κόσμο τους στην Κύπρο χωρίς κανένα ίδιον όφελος σημειώνοντας ότι όλοι εδώ και δύο και πλέον μήνες, έχουν μηδενικές πωλήσεις, μηδενικές εισπράξεις.

Θα πρέπει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το επιβατικό κοινό να επιδείξει κατανόηση αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο και να συνεργαστεί με τα μέλη μας, είτε για μετάθεση του ταξιδιού του σε μεταγενέστερη ημερομηνία, είτε με την αποδοχή πιστωτικού κουπονιού, είτε δίνοντας πίστωση χρόνου στην επιστροφή των χρημάτων του».

«Είναι αδήριτη ανάγκη η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, προστατεύοντας θέσεις εργασίας και παραμένοντας ψύχραιμοι. Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση θα αποφέρουν σύντομα καρπούς και θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οκτώ αφίξεις και οκτώ αναχωρήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο Πάφου

Οκτώ αφίξεις και οκτώ αναχωρήσεις αναμένονται σήμερα στο Αεροδρόμιο Πάφου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ

Πρόκειται για πτήσεις από και προς Μάλτα, Εσθονία, Ελλάδα και Αγλλία.

Οι πλείστες πτήσεις αναμένεται να είναι χωρίς κόσμο.

Ήδη αναχώρησε από το αεροδρόμιο Πάφου πτήση με προορισμό το Λονδίνο και στη συνέχεια έφτασε πτήση με τρεις επιβάτες οι οποίοι υπόκεινται σε σχετικούς ελέγχους.

Όλοι όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά αποβιβάστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα για περίοδο δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις αναχωρήσεις παρατηρείται μεγάλη επιβατική κίνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση