Μεγάλη ετήσια αύξηση στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

Μεγάλη ετήσια αύξηση στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

Μεγάλη ετήσια αύξηση της τάξης του 81% σημειώθηκε στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο του 2020, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, έφτασε τα 30.718 πρόσωπα.

Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο 2020 αυξήθηκε στα 36.452 πρόσωπα σε σύγκριση με 35.502 τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο 2019 σημειώθηκε αύξηση 13.750 προσώπων ή 81,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης (αύξηση 5.498), του εμπορίου (αύξηση 2.192), των μεταφορών και αποθήκευσης (αύξηση 826), των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (αύξηση 682), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 644) και της εκπαίδευσης (αύξηση 561).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Εργασίας η σύγκριση των στοιχείων από το μήνα Μάρτιο του 2020 και μετά, με τα στοιχεία προηγούμενων μηνών δεν θεωρείται αντικειμενική. Αυτό, διευκρινίζεται, οφείλεται στην εφαρμογή από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για διενέργεια αυτόματων ανανεώσεων των εγγεγραμμένων ανέργων και νέων εγγραφών ανέργων χωρίς φυσική παρουσία με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση