Skip to main content
Καταστροφικό ένα δεύτερο lockdown, λέει η ΠΟΒΕΚ

Καταστροφικό ένα δεύτερο lockdown, λέει η ΠΟΒΕΚ


να δεύτερο κύμα αυστηρότερων μέτρων και «Lock Down» θα είναι καταστροφικό και μη διαχειρίσιμο, λέει η ΠΟΒΕΚ, προσθέτοντας πως προτεραιότητα της Οργάνωσης είναι η αντιμετώπιση του κινδύνου έξαρσης και διασποράς του Κορωνοϊού, η καθολική εφαρμογή των Πρωτοκόλλων, καθώς και η ατομική και συλλογική ευθύνη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Κεντρική Γραμματεία της Γ.Σ ΠΟΒΕΚ με βασικό θέμα την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις συνεπεία της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Εκτιμώντας τα μέτρα και τα σχέδια που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι «ήταν μεν προς την σωστή κατεύθυνση, στηρίζοντας κυρίως την απασχόληση και τους εργαζόμενους, ανεπαρκή όμως να δώσουν ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις».

Προστίθεται ότι τεράστιο πρόβλημα με κίνδυνο να κλείσουν οριστικά αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κυρίως στις αμιγώς τουριστικές περιοχές Αγίας Νάπας-Πρωταρά και αλλού, οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να βρίσκονται σε υποχρεωτικό κλείσιμο ή σε κλοιό αυστηρών πρωτοκόλλων και οι επιχειρήσεις που άμεσα και έμμεσα είναι οικονομικά συνδεδεμένες με τις πιο πάνω κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι τα βασικότερα προβλήματα για τα οποία η Εκτελεστική Εξουσία, το Κράτος και η Πολιτεία έχουν ευθύνη και υποχρέωση να ενσκήψουν, δίνοντας οξυγόνο στις επιχειρήσεις να αντέξουν και να επιβιώσουν είναι το θέματα ενοικίων και η ρευστότητα/χρηματοδότηση Επιχειρήσεων.

Η ΠΟΒΕΚ ζητά επίσης κατάργηση του υποχρεωτικού Τέλους (χαράτσι) των €350 που επιβλήθηκε στις εταιρείες από το 2012, λέγοντας πως «είναι άδικο και ισοπεδωτικό να εξισώνεται ένα περίπτερο με ένα MALL».

Για τα θέματα αυτά η Γ.Σ ΠΟΒΕΚ θα συνεχίσει τις επαφές και συναντήσεις με την Εκτελεστική Εξουσία, τη Βουλή και τα Πολιτικά Κόμματα, ενώ η Κεντρική Γραμματεία έχει εξουσιοδοτήσει κλιμάκιο της Επιτροπής για λήψη δυναμικών μέτρων εάν η κατάσταση παραμείνει η ίδια.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση