Προσβλέπει σύντομα σε νέα διαδικασία για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Προσβλέπει σύντομα σε νέα διαδικασία για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας


Αισιοδοξία ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί το πράσινο φως για ένα νέο διαγωνιστικό έγγραφο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στο αίτημα της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για εξασφάλιση καλύτερων και ελκυστικότερων όρων, ώστε να επαναρχίσει η διαδικασία.

«Έχουμε καταθέσει στην ΕΕ ένα αριθμό θεμάτων, έτσι που να χαλαρώσουν οι όροι, και είμαι αισιόδοξος ότι, τις αμέσως επόμενες μέρες, θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε στον κόσμο πως πετύχαμε κάποιες βελτιώσεις στους όρους, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο διαγωνιστικό έγγραφο», είπε.

Ανέφερε ότι η ναυτιλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό και υπενθύμισε τα εύσημα που έχει λάβει η χώρα, το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με τις διάφορες πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τις διευκολύνσεις που δόθηκαν για την αλλαγή πληρωμάτων και τον επαναπατρισμό ναυτικών, εν μέσω πανδημίας.

Ο κ.Δημητριάδης εξέφρασε, παράλληλα, τη χαρά του που σήμερα βρέθηκε στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, «γιατί σηματοδοτούμε την επανεκκίνηση της οικονομίας δίπλα σε έναν τομέα που αντιλαμβάνεστε την προοπτική, τη δυναμική και τη συμμετοχή που έχει στην κυπριακή οικονομία».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".