Skip to main content
Νέα εποχή για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου με το νέο λογότυπο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Νέα εποχή για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου με το νέο λογότυπο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού


Η παρουσίαση του νέου λογότυπου και της νέας εμπορικής ταυτότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος "Cyprus Tourism`s new logo and brand identity", έγινε σε μια κρίσιμα σημαντική περίοδο όχι μόνο για την τουριστική βιομηχανία, αλλά και για την Κύπρο ως ολότητα, είπε το βράδυ της Δευτέρα ο Υφυπουργός Τουρισμός Σάββας Περδίος.

Κατά την παρουσίαση του νέου λογότυπου, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι τίθεται τέλος στην εποχή που ο ήλιος και η θάλασσα ήταν η ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και αρχίζει μια νέα εποχή με νέα ταυτότητα διαφορετική, πιο ανοιχτόμυαλη και πιο περιεκτική.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ταυτότητα για να δείξουμε στην υφήλιο ότι για τους τουρίστες υπάρχουν πολλά περισσότερα να εξερευνήσουν και ότι η Κύπρος συμπυκνώνει τη μεσογειακή εμπειρία και περιέχει εκπληκτική διαφορετικότητα πολιτισμών, εθνοτήτων και προσώπων, ανέφερε.

"Από εμπορικής πλευράς η νέα ταυτότητα είναι πολύ ευέλικτη, επειδή μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ενδιαφέρον προϊόν και εμπειρία, συνέχισε διευκρινίζοντας ότι μπορούμε να την προσαρμόσουμε με ότι θέλουμε και οι συνεργαζόμενοι φορείς θα έχουν τη ευχέρεια να την προσαρμόσουν ανάλογα. Θέλουμε η ταυτότητα να αναδεικνύει τους ντόπιους και να τους κάνει να νιώθουν υπερήφανοι για την κληρονομιά τους και ενθουσιασμένους για το μέλλον τους σε αυτό τον τόπο", συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος στέλνει μήνυμα στον καθένα, σε αυτούς που επισκέφθηκαν την Κύπρο στο παρελθόν, σε αυτούς που ακόμα δεν επισκέφθηκαν την Κύπρο και αυτούς που μετακινήθηκαν στην Κύπρο, ότι αυτός ο τόπος είναι αξιαγάπητος.

Κάλεσε επίσης όσους έλκουν τις ρίζες από την Κύπρο να δείξουν την αγάπη τους για αυτό τον τόπο.

Εξάλλου σε δήλωση στο περιθώριο της εκδήλωσης σημείωσε ότι η προσπάθεια γι` αυτή την αλλαγή άρχισε πριν πολλά χρόνια και για να γίνει το επόμενο βήμα στον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η Κύπρος στο εξωτερικό και την ταυτότητα του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη ημέρα που άρχισε τη λειτουργία του το Υφυπουργείο Τουρισμού αυτό που λένε οι φορείς του τουρισμού και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα, είναι πως η Κύπρος δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα.

"Το όνειρο να μπορούμε να προβάλουμε τη χώρα μας με ένα διαφορετικό τρόπο που δεν θυμίζει μόνο ήλιο και θάλασσα γίνεται πραγματικότητα", συνέχισε.

Ανέφερε πως το λογότυπο έχει τρομερή ευελιξία, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάζει χρώματα, μορφή και να μετασχηματίζεται για να προσδιορίζει κάποια ειδική μορφή τουρισμού, όπως ο ποδηλατικός τουρισμός, ή γαστρονομίας ή γάμου και να τους προσδώσει δική τους οντότητα.

Συνεχίζοντας παρατήρησε ότι κατά την παρουσία του νέου λογοτύπου, έγινε αισθητό ότι η Κύπρος αλλάζει για τα καλά την τουριστική της ταυτότητα.

Το εγχείρημα έγινε στη μέση της πανδημίας, επειδή ουδέποτε ειπώθηκε ότι θα σταματήσει η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό επειδή υπάρχει μία πανδημία, συνέχισε παρατηρώντας ότι «αντίθετα θέλαμε και επιδιώξαμε πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν» να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι ένα νησί που προσφέρει πολλές αυθεντικές εμπειρίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική του τουριστικού προϊόντος, υπό τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Περδίος εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος έχει σημαντική ευκαιρία να επιμηκύνει τη σεζόν με τη βοήθεια και της νέας τουριστικής ταυτότητας καθώς οι χώρες ανοίγουν, κυρίως από χώρες της ΕΕ να διατηρηθούν οι πτήσεις μέχρι αργά το φθινόπωρο ή και τον χειμώνα.

Τα πλάνα προώθησης του τουριστικού προϊόντος και δράσεων του Υφυπουργείου στοχεύουν σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφορούν τις ειδικές μορφές τουρισμού, τα ορεινά και την ύπαιθρο, επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο για το 2021, δεδομένης της αστάθειας στις βασικές αγορές της Βρετανίας και της Ρωσίας.

Αναφέρθηκε στη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Υγείας για κατάργηση όλων των νομικών περιορισμών κατά του κορωνοϊού στις 19 Ιουλίου και στο γεγονός ότι η Ρωσία επιμένει να μην ανοίγει ακόμα τις ναυλωμένες πτήσεις, σημειώνοντας ως θετικό ότι από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το ηλεκτρονική ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ, που γεμίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση τους Ευρωπαίους τουρίστες.

Τόνισε πως ο τουριστικός τομέας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει εάν η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν επανέλθει στο σημείο που βρισκόταν πριν από δύο εβδομάδες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις κατά τις οποίες θα τεθούν επί τάπητος ιδέες και σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι ψηλό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κινητή ομάδα εμβολιασμού για να διευκολύνει τον εμβολιασμό των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση