Skip to main content
Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα γιόρτασε η Ryainair

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα γιόρτασε η Ryainair


Η Ryanair, γιόρτασε σήμερα, 1η Ιουλίου, το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα που δημιούργησε ποτέ για την Κύπρο. Με 36 δρομολόγια από τα δύο αεροδρόμια της χώρας, το καλοκαιρινό πρόγραμμα για το 2021 περιλαμβάνει 6 νέα δρομολόγια προς Μπολόνια, Μπάρι, Κέρκυρα, Μασσαλία, Ρόδο, Τρεβίζο Βενετία, όλα από την Πάφο και Λονδίνο Στάνστεντ και Βιέννη από Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που έγινε στον αερολιμένα της Πάφου, καθώς η κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου πλησιάζει, αυτά τα νέα δρομολόγια θα δώσουν ώθηση τόσο στην επιβατική κίνηση όσο και στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και η Ευρώπη ανοίγει έγκαιρα για την καλοκαιρινή σαιζόν. Οι Κύπριοι επιβάτες επισημάνθηκε επίσης, μπορούν να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως είναι το Μπάρι, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Βενετία, με ακόμα πιο χαμηλά ναύλα ενώ έχουν την επιλογή να επωφεληθούν από το μηδενικό τέλος σε περίπτωση αλλαγής των σχεδίων τους.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως η Ryanair, και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες δείχνουν εμπιστοσύνη στην Κύπρο, επενδύουν στα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η Δημοκρατία, αλλά και στο άνοιγμα που κάνει στις αερομεταφορές. Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημερινή ανακοίνωση της Ryanair εμπλουτίζοντας το πτητικό της πρόγραμμα με άλλους έξι νέους προορισμούς, σε Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία. Είναι, είπε, «κάτι το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, και ελπίζουμε να συνεχίζει αυτή η υποστήριξη», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «υποστηρίζει όλες τις αερογραμμές με διάφορα σχέδια κινήτρων και με τελευταίο το προσωρινό σχέδιο το οποίο στηρίζει όλες τις αερογραμμές από όλους τους προορισμούς».

Πρόσθεσε πως έχει συζητηθεί και σε επίπεδο ΕΕ με την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για τη διακήρυξη για την συνδεσιμότητα κάτι, σημείωσε, που συζητήθηκε και στο περασμένο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών. Ευχήθηκε επίσης να συνεχιστεί η αυξητική ροή των επιβατών της Ryanair και σύντομα να ενισχύσει με ακόμη ένα αεροσκάφος, το αεροδρόμιο Πάφου και να εντάξει στο πρόγραμμα της και άλλους νέους προορισμούς, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καρούσος ανέφερε πως σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, σημειώνοντας πως είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια. Ωστόσο σημείωσε, το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα του πιστοποιητικού κάτι το οποίο θα μειώσει αρκετά το ρίσκο, στις πύλες εισόδου όχι μόνο της Κύπρου αλλά γενικότερα στις χώρες της ΕΕ.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως για έξι εβδομάδες θα είναι σε μια μεταβατική περίοδο όπου ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί είτε το ψηφιακό πιστοποιητικό, είτε το πιστοποιητικό που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάρρωσης εξήγησε ότι το ταξίδι θα γίνεται μόνο με το ψηφιακό πιστοποιητικό και ο λόγος είναι ότι επειδή τα άτομα αυτά, όπως είπε, εξαιρούνται από τους οποιουσδήποτε περιορισμούς θέλουν να έχουν αυτή την επιβεβαίωση ότι είναι αυθεντικό το πιστοποιητικό το οποίο χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε για να ταξιδέψει. Για τα υπόλοιπα, δηλαδή, εξήγησε για τις χώρες που χρειάζονται εργαστηριακές αναλύσεις, οι πολίτες θα ταξιδεύουν με τον ίδιο τρόπο που ταξιδεύουν και σήμερα.

Επίσης όσον αφορά τα ψηφιακά πιστοποιητικά ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως σήμερα υπήρχε και μια τηλεδιάσκεψη σε υπηρεσιακό επίπεδο μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσίας και του Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου και με το Υφυπουργείο Καινοτομίας για να συζητήσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο εκδίδει η ρωσική ομοσπονδία. Είπε ακόμη πως στόχος είναι στα ταξίδια από την Ρωσία προς την Κύπρο να χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό το οποίο η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι πραγματικά το πιστοποιητικό που χρησιμοποιεί ο ταξιδιώτης είναι αυθεντικό.

Ο κ. Καρούσος είπε πως η μόνη λύση για να επανέλθουμε πίσω στην κανονικότητα είναι οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε πως όσο το συντομότερο αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και φτάσουμε στο 85%- 90% τόσο το συντομότερο θα επανέλθουμε πίσω στην κανονικότητα.

Ανέφερε ακόμη πως η Κυβέρνηση εξετάζει διάφορα κίνητρα για εμβολιασμένους σημειώνοντας πως έχει συσταθεί μια διυπουργική επιτροπή η οποία συζήτησε διάφορα θέματα κατά την χτεσινή της συνεδρία, τα οποία θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε πως το Υφυπουργείο Τουρισμού εκτιμά ότι η Ryanair είναι διαχρονικός υποστηρικτής του τουρισμού μας και ιδιαίτερα της Πάφου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για το άνοιγμα νέων δρομολογίων σε τόπους που εντάσσονται στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής τουρισμού, όπως είναι η Γαλλία και Ιταλία. Επεσήμανε ακόμη πως αυτές δεν είναι προσπάθειες χτεσινές αλλά είναι προσπάθειες 18- 24 μηνών, από κοινού με την Hermes.

Μιλώντας από την Πάφο, ο Διευθυντής Marketing & Digital της Ryanair, Dara Brady, εξέφρασε τη χαρά του «που βρισκόμαστε σήμερα στην Κύπρο καθώς ξεκινά επίσημα το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα που κάναμε ποτέ από την Πάφο και τη Λάρνακα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εναέρια κυκλοφορία αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού προχωρούν ενώ με τα 36 δρομολόγια (6 καινούρια), οι Κύπριοι επιβάτες έχουν μια σειρά από ευρωπαϊκούς προορισμούς για να διαλέξουν αυτό το καλοκαίρι».

Έχοντας υπόψη ότι οι περιορισμοί για την Covid αλλάζουν τακτικά, πρόσθεσε, «οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις για μια απόδραση, γνωρίζοντας ότι αν χρειαστεί να αλλάξουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους, μπορούν να το κάνουν έως και δύο φορές με μηδενικό κόστος έως το τέλος Δεκεμβρίου».

Για να γιορτάσουμε την επίσημη έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος στην Κύπρο, διαθέτουμε θέσεις προς πώληση από την Κύπρο από μόλις €19,99 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 3 Ιουλίου, ανακοίνωσε.

Από την πλευρά της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, εξέφρασε και εκείνη την χαρά της που η Ryanair επαναρχίζει το μεγαλύτερο πτητικό πρόγραμμά της από την βάση της στην Πάφο. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μετά από μια δύσκολη περίοδο, να βλέπουμε την μεγαλύτερη αερογραμμή στην Πάφο να διατηρεί την εμπιστοσύνη της στην Κύπρο», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση