Αισιόδοξα μηνύματα των οικονομιών Κύπρου – Ελλάδας στον επιχειρηματικό οδηγό Business Κύπρου – Ελλάδας

Αισιόδοξα μηνύματα των οικονομιών Κύπρου – Ελλάδας στον επιχειρηματικό οδηγό Business Κύπρου – Ελλάδας


Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των οικονομιών Κύπρου – Ελλάδας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, δίνουν Υπουργοί, οι Πρέσβεις και οικονομικοί φορείς των δύο χωρών, με συνεντεύξεις τους, που δημοσιεύονται στη νέα έκδοση του Επιχειρηματικού Οδηγού Business Κύπρου – Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία των δύο οικονομιών μετά την πανδημία, ενώ τονίζουν ότι διανοίγονται νέες προοπτικές για την επιχειρηματική συνεργασία δύο χωρών.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι η Κύπρος το 2021 θα σημειώσει ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 3% του ΑΕΠ.

Η Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου λέει ότι Κύπρος και Ελλάδα θα μπορούν και πρέπει να αδράξουν τις ευκαιρίες στη μετά πανδημία εποχή.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής μιλά για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού διεθνών εταιρειών κολοσσών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Θεοχάρης Λαλάκος εκφράζει αισιοδοξία για τη παραπέρα εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας, ενώ ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος τονίζει ότι οι οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας είναι θεμελιακά δομημένες.

Στον Οδηγό φιλοξενούνται επίσης συνεντεύξεις του Προέδρου του ΚΕΒΕ Χρ. Αγκαστινιώτη, του Προέδρου του ΕΒΕ Αθηνών Κων. Μίχαλου, του Προέδρου της ΟΕΒ Αντ. Αντωνίου, της Senior Advisor ExportReady του ΣΕΒ Βίκυς Μακρυγιάννη και άλλων.

Στον Οδηγό δημοσιεύονται σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τις οικονομίες των δύο χωρών και παρουσιάζονται οι τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις στις δύο χώρες και σημαντικές εταιρείες των δύο χωρών παρουσιάζουν τα νέα σχέδια τους για το μέλλον.

Ο Οδηγός κυκλοφορεί στα περίπτερα της Κύπρου, ενώ έχει αποσταλεί σε Υπουργεία, Επιμελητήρια, Οργανισμούς και μεγάλες Επιχειρήσεις των δύο χωρών. Όσοι ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν μπορούν να απευθύνονται στην εταιρεία FMW Financial Media Way.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση