Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο στο ΤΕΠΑΚ


diethnes-oikonomiko-synedrio

1η μέχρι 3η Σεπτεμβρίου

Το Money, Macro and Finance Research Group (MMF) διοργανώνει το 42ο ετήσιο συνέδριο του στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό μεταξύ 1ης και 3ης Σεπτεμβρίου 2010.

Τo Money Macro and Finance Research Group αποτελεί μια σημαντική επιστημονική ομάδα εργασίας που στοχεύει στην προώθηση και διάχυση των αποτελεσμάτων διεθνών οικονομικών ερευνών. Ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια στην Αγγλία και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα και δυναμικά κέντρα οικονομικών μελετών στον κόσμο.

Το ετήσιο συνέδριο του MMF αποτελεί τη μεγαλύτερη σύναξη επιστημόνων των Οικονομικών στην Ευρώπη και σε αυτό συμμετέχουν συχνά κορυφαίοι οικονομολόγοι μεταξύ των οποίων και νομπελίστες επιστήμονες. Στη φετινή διοργάνωση κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Charles Calomiris και Marcus Miller. Ο Charles Calomiris είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Columbia Business School της Νέας Υόρκης και θεωρείται εξέχων επιστήμονας στα θέματα ρύθμισης του χρηματοοικονομικού τομέα. Ο Marcus Miller είναι καθηγητής οικονομικών στο University of Warwick. Ειδικεύεται σε θέματα κρίσεων και μακροοικονομικής διαχείρισης και είναι σύμβουλος τόσο του υπουργείου οικονομικών του ΗΒ όσο και του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται επίσης ειδικές παρουσιάσεις σε θέματα εφαρμοσμένης οικονομετρίας, χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και σύγχρονα θέματα νομισματικής πολιτικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σεμινάριο νομισματικής πολιτικής που διοργανώνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Δρ. Αθανάσιος Ορφανίδης.

Των εργασιών του Συνεδρίου προεδρεύει ο καθηγητής Πανίκος Δημητριάδης, μέλοςτης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ και τοπικός συντονιστής είναι ο καθηγητής Ανδρέας Σαββίδης του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικής και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ.

Το Συνέδριο χρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και το Journal of Applied Econometrics. Το πλήρες πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ www.cut.ac.cy. Πληροφορίες στο 25002543.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".