Skip to main content

Κατέκτησαν το Λιχτενστάιν


1582_03

Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης

Την επανάληψη του θριάμβου του 2009 πέτυχε η ομάδα της Κύπρου στους φετινούς Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξήχθηκαν στο Λιχτενστάιν, κάνοντας μας και πάλι περήφανους για το σημερινό επίπεδο αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές των αθλητών μας. 32 χρυσά μετάλλια, 32 αργυρά και 20 χάλκινα είναι η συγκομιδή, με τα αγωνίσματα στίβου να παίρνουν για μια ακόμα φορά τη μερίδα του λέοντος.

«Χρυσοί» επέστρεψαν στην Κύπρο οιαθλητές μας του στίβου: Παναγιώτης Ιωάννου (200μ. και 100μ.), Αμινέ Καντίρι (1500μ.), Φλωρεντία Κάππα (Σφαιροβολία), Δήμητρα Αραχωβίτη (100μ εμπόδια), Νίνα Σερπέσοβα (Τριπλούν), Αιμίλιος Ξενοφώντος (Ύψος), Νεκταρία Παναγή (Μήκος), Αλέξανδρος Σταυρίδης (Ψηλά εμπόδια 110μ.), Ραμόνα Παπαϊωάννου (100μ.), Μερόπη Παναγιώτου (1500μ. και 800μ.), Νίκανδρος Στυλιανού (Επί κοντώ), Ζαχαρίας Άρνος (Τριπλούν), Άρης Ξουφαρίδης (400μ. εμπόδια), Ζαχαρούλα Γεωργιάδου (Δισκοβολία), Απόστολος Παρέλλης (Δισκοβολία).

Τα Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι: Ραμόνα Παπαϊωάννου (200μ.), Άνθος Χριστοφίδης (200μ.), Χρίστος Δημητρίου (1500μ.), Ζαχαρούλα Γεωργιάδου (Σφαιροβολία), Ελευθερία Χριστοφή (Τριπλούν), Γιώργος Αρέστη (Σφαιροβολία), Λεοντία Καλλένου (Ύψος), Παναγιώτης Βόλου (Τριπλούν), Αμινέ Καντίρι (800μ.), Στέλλα Χριστοφόρου (800μ.), Ανδρέας Ευσταθίου (Επί κοντώ), Χάρης Κούτρας (110μ. εμπόδια), Ανδρέας Σιλβέστρος (400μ. εμπόδια), Άννα Φοιτίδου (Επί κοντώ), Ανδρονίκη Λαδά (Δισκοβολία), Ζαχαρίας Άρνος (Μήκος).

Τα Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: Μάριος Νικολάου (Ύψος), Χρίστος Δημητρίου (800μ.), Άνθος Χριστοφίδης (100μ.), Πολυξένη Ηροδότου (400μ. εμπόδια), Κυριάκος Αντωνίου (400μ.).

Κυριάκος Ιωάννου: πρώτευσε και στο diamond league
Την πρώτη του σημαντική νίκη σε diamond league (στο Όσλο της Νορβηγίας) κατέκτησε ο αργυρός παγκοσμιονίκης μας του ύψους Κυριάκος Ιωάννου παραμένοντας πρώτος στη βαθμολογία στους τρείς αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Ο Κυριάκος που έδωσε αγώνα μπαράζ με τον ολυμπιονίκη Αντρέι Σιλνόβ κέρδισε την πρώτη θέση με 2.28μ. και συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 6 βαθμούς και είναι πρώτος στην κατάταξη.

Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος αφού συμμετείχαν όλοι οι καλύτεροι άλτες και έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με κρύο και συνεχή βροχή. Ο επόμενος αγώνας diamond league θα είναι στο Παρίσι στις 8 Ιουλίου όπου και εκεί ο Κυριάκος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο και γιατί όχι και για τη νίκη που πάντα είναι ο στόχος του.

Ο επόμενος αγώνας του λαμπρού αθλητή μας θα είναι στην Κύπρο στους Παγκυπρίους Αγώνες που θα γίνουν στο Τσίρειο Στάδιο το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου.


Αναζήτηση