Λεμέσια 2011: Πατουλίδου και Χατζηβασιλείου οι μεγάλες συμμετοχές


lemesia

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Λεμεσού

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση «ΛΕΜΕΣΙΑ 2011» που αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Λεμεσού. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του αγωνιστικού προγράμματος και έγιναν οι επαφές με τις Ομοσπονδίες και τις Αθλητικές Οργανώσεις για εξασφάλιση της συμμετοχής τους.

Η φετινή 12η διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού που θα γίνει από τις 14 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Δομνίτσας Λανίτου Καβουνίδου, της πρώτης γυναίκας αθλήτριας που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και καταγόταν από τη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στην «Φ» η Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Πέρσα Παπαϊωάννου, στα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από Ελλάδα, Ισραήλ, Ρουμανία, Νορβηγία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ιταλία, Μαρόκο, Γαλλία και Κύπρο, για τα Διεθνή Αθλήματα όπως η Ρυθμική Γυμναστική, η Πυγμαχία και ο Δρόμος 10χλμ «Μάριος Αγαθαγγέλου». Έχουν προσκληθεί και επιβεβαίωσαν την παρουσία τους οι Ελληνίδες αθλήτριες Βούλα Πατουλίδου, χρυσή ολυμπιονίκης 100 μέτρων μετ’ εμποδίων Βαρκελώνης 1992 και η αθλήτρια του Beach Volley και δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια Βίκη Χατζηβασιλείου οι οποίες θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον αθλητισμό από το Δήμο της Λεμεσού και θα παρευρεθούν στην Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Σωματείων και Αθλητικών Προτύπων καθώς και στην εκκίνηση του 14ου Διεθνούς Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου».

Οι Κύπριοι αθλητές Γιώργος Αχιλλέως και Δημήτρης Κρασιάς, θα βραβευθούν για τις επιδόσεις τους στο εξωτερικό κατά την χρονιά 2011. Επίσης στα πλαίσια των αθλητικών προτύπων θα τιμηθεί η Γυναικεία Πετοσφαιρική Ομάδα της ΑΕΛ της δεκαετίας 70 – 80.

Τα έξοδα πραγματοποίησης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ σε ένα μεγάλο μέρος θα καλυφθούν από εισφορές χορηγών. Όπως επισημαίνει η κ. Παπαϊωάννου, δεν είναι λίγοι οι εκτιμητές του έργου του Δήμου Λεμεσού και ιδιαίτερα της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού που ενημέρωσαν το Δήμο Λεμεσού για την πρόθεση τους να συνεισφέρουν για την κάλυψη των εξόδων της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης των τοπικών Αρχών.

Πρόγραμμα 12ων Λεμέσιων

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
8μ.μ. Τελετή Έναρξης: χώρος στάθμευσης Εναερίου - Διαγωνισμός Μουσικών Νεανικών Συγκροτημάτων.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου
11π.μ. Επιδείξεις Skateboard – χώρος στάθμευσης Εναερίου.
5μ.μ. Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Δήμου Λεμεσού και Παλαιμάχων της ΑΕΛ 1968 και των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES με τους Δημοσιογράφους στο ΓΣΟ – Φοιτίδιο Αθλητικό Κέντρο.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου
10π.μ. Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού – χώρος στάθμευσης Εναερίου.
4μ.μ. 6η Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου.
5μ.μ. Διαγωνιστικές επιδείξεις Break Dance – Φοιτίδιο Αθλητικό Κέντρο.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου
6μ.μ. 11ος Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας – Φοιτίδιο Αθλητικό Κέντρο.
7:30μ.μ. Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Σωματείων και Αθλητικών Προτύπων - Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης». Θα προηγηθούν εγκαίνια από το Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, έκθεσης ζωγραφικής της Αλεξίας Ψαρά με θέμα τον αθλητισμό.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
10π.μ. και 5μ.μ. 10ο Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής - Λύκειο Κ. Πολεμιδιών.
4μ.μ. 14ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» – νότια είσοδος Δημοτικού Κήπου. Την εκκίνηση του αγώνα θα κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.
6μ.μ. Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας – Φοιτίδιο Αθλητικό Κέντρο.

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου
4μ.μ. Ρυθμική Γυμναστική - Λύκειο Κ. Πολεμιδιών.
6μ.μ. Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας – Φοιτίδιο Αθλητικό Κέντρο.

Τελετή Λήξης 12ων ΛΕΜΕΣΙΩΝ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 8:30μ.μ. – Ξενοδοχείο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".