Απόφαση Δικαστικής Επιτροπής ΚΟΠ - Ομόνοια


Η κίνηση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ να καλέσει σε προφορική συνέντευξη το διαιτητή σε άγνωστο χώρο, χρόνο και εν αγνοία των ενδιαφερόμενων σωματείων, και χωρίς να δοθεί στα σωματεία το δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις στο διαιτητή είναι νομικά εσφαλμένη, αναφέρει η Ομόνοια.

Σε ανακοίνωση της αναφορικά με την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για το διακοπέντα αγώνα Ομόνοια - ΑΕΛ, η Ομόνοια αναφέρει η Δικαστική Επιτροπή μετατράπηκε από δικαστήριο σε ''ερευνητή -ανακριτή - εισαγγελέα'' χωρίς καν οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν ή να έχουν λόγο επί της διαδικασίας.

''Είναι ωσάν να κατηγορείσαι στο δικαστήριο χωρίς να γνωρίζεις τη μαρτύρια που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Κληθήκαμε ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για να αγορεύσουμε έχοντας υπόψη μας συγκεκριμένη μαρτυρία και γεγονότα για να ανακαλύψουμε ότι η Δικαστική Επιτροπή είχε ήδη μιλήσει ιδιωτικά με τον διαιτητή χωρίς τουλάχιστον εμείς ως Ομόνοια να το γνωρίζουμε, και αποφάσισε εν τέλει να κριθεί η υπόθεση σε αυτά που τους είπε ο διαιτητής πίσω από κλειστές πόρτες – πιθανόν από το τηλέφωνο. Συνεπώς η Δικαστική Επιτροπή υπερέβη τα εσκαμμένα'', προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι το σκεπτικό της Δικαστικής Επιτροπής εισάγει ένα νέο ρόλο στους διαιτητές οι οποίοι εκτός από την έγνοια τους στο παιχνίδι, θα πρέπει πλέον να παίζουν το ρόλο του αστυνομικού και του ντεντέκτιβ.

''Αυτή η κατάληξη συνιστά ολική ανατροπή των μέχρι σήμερα αποφάσεων της Δικαστικής Επιτροπής και της ΑΔΕΑ και μετατρέπουν την αστυνομία από παράγοντα ασφαλείας του αγώνα σε κομπάρσο'', συμπληρώνει.

Η Ομόνοια αναφέρει ότι τις προηγούμενες ημέρες έχει εκφράσει γραπτώς τη διαμαρτυρία της προς τη Δικαστική Επιτροπή τόσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και για τις νεοφανείς και άγνωστες προς στη δικαιοσύνη αρχές που φαίνεται να υιοθετούνται από τη Δικαστική Επιτροπή.

''Επιφύλαξε δε προς τούτο όλα τα δικαιώματα της ξεκαθαρίζοντας ότι συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία υπό αυτό τον όρο'', προσθέτει.

Η Ομόνοια αναφέρει ότι αναμένει το επίσημο γραπτό κείμενο της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για να τοποθετηθεί πιο ολοκληρωμένα και σημειώνει ότι θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα για να προασπίσει τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια του σωματείου της.

''Δεν θα είμαστε πλέον θεατές με ότι αυτό συνεπάγεται'', καταλήγει.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ, σε χθεσινή συνεδρία της, μεταξύ άλλων, εκδίκασε τον αγώνα μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΛ, που είχε διακοπεί, και αποφάσισε να συνεχιστεί από το χρονικό σημείο της διακοπής του και κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει ποινή κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΛ για τον επόμενο, εντός έδρας, αγώνα της και χρηματικό πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ.

Στην Ομόνοια Λευκωσίας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 18 χιλιάδων ευρώ.

Ο αγώνας των Νέων
Η Δικαστική Επιτροπή εκδίκασε επίσης τον μη διεξαχθέντα αγώνα του Πρωταθλήματος Νέων U-21 μεταξύ της Ομόνοιας Λευκωσίας και της ΑΕΛ και τον κατακύρωσε με σκορ 3-0 υπέρ της ΑΕΛ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".