• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Ο Βέλγος Γιόχαν Βάλεμ προπονητής της Εθνικής ανδρών Κύπρου στο ποδόσφαιρο
Ο Βέλγος Γιόχαν Βάλεμ προπονητής της Εθνικής ανδρών Κύπρου στο ποδόσφαιρο

Ο Βέλγος Γιόχαν Βάλεμ προπονητής της Εθνικής ανδρών Κύπρου στο ποδόσφαιρο

Την πρόσληψη του Γιόχαν Βάλεμ στη θέση του προπονητή της Εθνικής ανδρών Κύπρου στο ποδόσφαιρο ανακοίνωσε η ΚΟΠ.

Ο κ. Βάλεμ, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΚΟΠ έπειτα από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κούμα κατά την οποία, επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την 1η Φεβρουαρίου 2020 και θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής μας στο φιλικό με το Λουξεμβούργο στις 26 Μαρτίου στο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΠ, το συμβόλαιο προνοεί συνεργασία μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, το Νοέμβριο του 2021.

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση που θα έχει την ευθύνη της Εθνικής μας θα είναι οι αγώνες του Nations League το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο κ. Βάλεμ γεννήθηκε στο Βέλγιο την 1η Φεβρουαρίου 1972. Από το 2016 μέχρι πρόσφατα, ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα Ελπίδων του Βελγίου, οδηγώντας την στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2019.

Αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του στην Εθνική Ελπίδων Βελγίου αφού, κατείχε αυτή τη θέση και την τριετία 2012 – 2015. Τη σεζόν 2015-2016 ήταν προπονητής της Βελγικής Kortrijk.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση