• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Στο μέτρο της χρησιμοποίησης και ξένων διεθνών παρατηρητών διαιτησίας προχωρά η ΚΟΠ
Στο μέτρο της χρησιμοποίησης και ξένων διεθνών παρατηρητών διαιτησίας προχωρά η ΚΟΠ

Στο μέτρο της χρησιμοποίησης και ξένων διεθνών παρατηρητών διαιτησίας προχωρά η ΚΟΠ

Θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και άμεση ανάπτυξη και ενίσχυση της διαιτησίας με την προσθήκη νέων διαιτητών, συζήτησε, μεταξύ άλλων, σε συνεδρία του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Κούμα και τη σύμφωνο γνώμη του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Bertrand Layec, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στο μέτρο της χρησιμοποίησης και ξένων διεθνών παρατηρητών διαιτησίας, που θα αξιολογούν Κύπριους διαιτητές, παράλληλα με την αξιολόγηση που γίνεται από τους υφιστάμενους παρατηρητές που ορίζει η Επιτροπή Διαιτησίας.

Πέραν της διπλής αξιολόγησης που θα γίνεται, οι ξένοι διεθνείς παρατηρητές θα βοηθήσουν γενικότερα στην προσπάθεια της ανέλιξης νέων διαιτητών που θα επιλέγουν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας.

Συγκεκριμένα θα αναλάβουν την ευθύνη της εκπαίδευσης και της παρακολούθησης των νέων διαιτητών.

Οι τρεις ξένοι διεθνείς παρατηρητές, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, είναι οι David Elleray, Manuel Lopez και David Bennett και θα αρχίσουν δουλειά εντός Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση