• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου το 3ο Χειμερινό Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου
Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου το 3ο Χειμερινό Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου

Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου το 3ο Χειμερινό Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου

Στην ακριτική Αθηένου πραγματοποιήθηκε σήμερα το 3ο Χειμερινό Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου, που διοργανώθηκε από την Λέσχη Παλαιών Αυτοκινήτων ΛΕΣΠΑ- ΦΙΠΑ και τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου.

Εκατόν αυτοκίνητα συμμετείχαν φέτος στο ράλι καλύπτοντας απόσταση 90 περίπου χιλιομέτρων, σε σύγκριση με 90 συμμετοχές το 2019, ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί και σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ανέφερε ότι αποφασίστηκε όπως η εκδήλωση καταστεί θεσμός και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο. Ανέφερε ότι φέτος το ράλι είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και οι περίπου 16 χιλιάδες ευρώ που συγκεντρώθηκαν από εισφορές και δωρεές θα δοθούν στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας Αθηένου, εις μνήμη της Μαρίας Θεοδώρου.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που «αγκαλιάζει το ράλι» ο Δήμαρχος Αθηένου υποσχέθηκε ότι «εμείς θα προσπαθούμε κάθε χρόνο να το κάνουμε καλύτερο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε ότι «δεν τα βάζουμε κάτω, παρά το γεγονός ότι είμαστε ακριτικός Δήμος, εντούτοις νοιώθουμε τις δυνατότητες των Αθηενιτών αλλά και του Δήμου και προσπαθούμε όσο μπορούμε να ανεβάζουμε την Αθηένου πιο ψηλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση