• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού πήρε την πρωτιά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας
Το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού πήρε την πρωτιά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

Το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού πήρε την πρωτιά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

Με 124 αθλητές από 6 διαφορετικά Σωματεία και Ομίλους διεξήχθη το Σάββατο στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, το 17ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας.

Πρώτο στον πίνακα μεταλλίων ήταν το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού με 8 χρυσά, 6 αργυρά και 6 χάλκινα, δεύτερο το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με 6 Χρυσά, 4 Αργυρά, και 4 Χάλκινα, και στην τρίτη θέση ο Αθλητικός και Κωπηλατικός Σύλλογος Μαρίνας Λεμεσού με 3 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα.

Με 1 χρυσό, 2 αργυρά και 1 χάλκινο ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου έλαβε την τέταρτη θέση.

Στην Πέμπτη θέση το Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου – Τμήμα Κωπηλασίας με 1 χρυσό και 1 χάλκινο και τέλος την έκτη θέση με 3 αργυρά και 3 χάλκινα πήρε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων καταρρίφθηκαν 3 Παγκύπρια ρεκόρ. Η Άννα Ιωάννου του Κωπηλατικού Κέντρου Λεμεσού με χρόνο 7:21.9 κατέρριψε το ρεκόρ στην κατηγορία γυναικών (2000 m).Το προηγούμενο κατείχε η Αγγέλα Λεωνίδου του Αθλητικού και Κωπηλατικού Συλλόγου Μαρίνας Λεμεσού με χρόνο 7:40.9.

Στη κατηγορία Ανδρών κάτω των 23 o Ρέαρ Αντρέι Νικίτα του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου κατέριψε το ρεκόρ με χρόνο 6:10.6. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Βαλεντίνος Σοφοκλέους από το 2004.

Τέλος στην κατηγορία μάστερ γυναικών η Έλενα Σαμπελνίκοβα του Αθλητικού και Κωπηλατικού Συλλόγου Μαρίνας Λεμεσού με χρόνο 3:41.2 κατέρριψε το δικό της ρεκόρ που σημείωσε τις 16 Νοεμβρίου 2019 με χρόνο 3:41.9

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΥΣΟ ΑΡΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΝΟ

Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού 8 6 6

Σωματείο Νηρέας Ύψωνα 6 4 4

Αθλητικός και Κωπηλατικός

Σύλλογος Μαρίνας Λεμεσού 3 3 3

Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου 1 2 1

Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου -Τμήμα Κωπηλασίας 1 0 2

Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού 0 3 3

Πηγή: ΚΥΠΕ, Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας

Αναζήτηση