• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε εμβόλιο, δηλώνουν επιστήμονες
Δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε εμβόλιο, δηλώνουν επιστήμονες

Δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε εμβόλιο, δηλώνουν επιστήμονες

«Δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο (για τον κορωνοϊό)», τόνισε επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory μιλώντας στους The Times του Λονδίνου, με τους επιστήμονες να συνηγορούν σε αυτή την άποψη και να προειδοποιούν πως ενδεχομένως να χρειαστούν 18 μήνες ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Η εκτίμηση αυτή έγινε για τη Βρετανία, ωστόσο, το σενάριο δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου όπου διεξάγονται αγώνες με μεγάλο αριθμό θεατών στις κερκίδες.

Ο επιδημιολόγος Zach Binney εξήγησε πως κάθε άτομο που προσθέτεις σε μια σύναξη, αυξάνεις το ρίσκο, και ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνονται οι άνθρωποι στον ίδιο χώρο.

«Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10. 60.000 είναι πολύ, πολύ Επικίνδυνο. Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε.

Παράλληλα, ο ανοσιολόγος Κάρολ Σικόρα εξήγησε ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 18 μήνες, η ανοσοποίηση για έναν πληθυσμό όπως της Βρετανίας, είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν υπάρξει ανοσία στο 60%.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση