• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Σπορ
  • Τσεφερίν: Όσοι δεν ολοκληρώσουν τη σεζόν θα παίξουν προκριματικά αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA
Τσεφερίν: Όσοι δεν ολοκληρώσουν τη σεζόν θα παίξουν προκριματικά αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA

Τσεφερίν: Όσοι δεν ολοκληρώσουν τη σεζόν θα παίξουν προκριματικά αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA

Την πεποίθηση του ότι όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορούν να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, σημειώνοντας πως το 80% των πρωταθλημάτων θα ολοκληρώσουν την σεζόν, ενώ αυτά που δεν το πράξουν θα πρέπει να παίξουν τα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA.

Σε συνέντευξή του στο διεθνές τηλεοπτικό και διαδικτυακό BeIn Sport, ο κ. Τσέφεριν χαρακτήρισε επίσης πρόωρη την απόφαση της γαλλικής Λίγκας να διακόψει οριστικά την σεζόν από τα τέλη Απριλίου.

«Για μένα, η απόφαση ήταν πρόωρη. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακυρώθηκε η σεζόν τόσο νωρίς», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν είναι ιδανικό, γιατί τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν πολύ και όλες οι χώρες, εκτός από λίγες, μπορούν να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους.

Ανέφερε πως η UEFA έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή σεζόν και πως τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. «Όσοι δεν το κάνουν και είναι επιλογής τους, θα πρέπει να παίξουν τα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA», είπε.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τις ημερομηνίες, αλλά, όπως είπε, «μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα ολοκληρωθεί, αν όλα παραμείνουν όπως είναι, τον Αύγουστο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να προχωρήσουν, αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσουν τη σεζόν», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση