Πρωτόκολλο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων ετοίμασε η ΚΟΠ

Πρωτόκολλο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων ετοίμασε η ΚΟΠ

Πρωτόκολλο διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων ετοίμασε και δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΚΟΠ.

Το Πρωτόκολλο ετοιμάστηκε από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ιατρική συμβουλευτική ομάδα της ΚΟΠ και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας με στόχο την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων Ποδοσφαίρου.

Βάσει του Πρωτοκόλλου, όσοι φιλικοί αγώνες ομάδων Α` Κατηγορίας διεξάγονται από την Παρασκευή 17 Ιουλίου στα Στάδια Α` Κατηγορίας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την ΚΟΠ (https://www.cfa.com.cy/Gr/news/39911), θα μπορούν να γίνουν στην παρουσία 500 φιλάθλων, μόνο με προπώληση εισιτηρίων.

Οι φιλικοί αγώνες που δεν διεξάγονται στα επίσημα Στάδια διεξαγωγής αγώνων Α` Κατηγορίας, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, από την πρώτη μέρα των Προπονήσεων μέχρι και τη λήξη όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, απαγορεύεται το φτύσιμο από τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό στο γήπεδο ή πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της αλλαγής, μόνο ο ποδοσφαιριστής που θα εισέλθει στο γήπεδο θα προσεγγίζει τον 4ο Διαιτητή και η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων.

Ο ποδοσφαιριστής ή οι ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στα αποδυτήρια και δεν μπορούν να προσεγγίσουν το πάγκο της ομάδας τους. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής να αποφεύγεται η χειραψία ή οποιαδήποτε άλλη επαφή μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα προσεγγίζεται μόνο από ένα άτομο, τον Ιατρό της Ομάδας ή του Σταδίου ή τον Φυσικοθεραπευτή της Ομάδας. Κανένας συμπαίχτης ή αντίπαλος δεν δικαιούται να έρθει σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων από τον τραυματία παίχτη.

Ο Ιατρός έχει την ευχέρεια να καλέσει τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας όταν το κρίνει αναγκαίο.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό του κάθε Σωματείου, θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζουν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας για την πρόληψη κατά του Ιού Covid-19,όπως έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, και ότι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που λαμβάνουν με τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις των ομάδων και τους Αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αποδεχόμενοι την ιδιωτική ευθύνη και δεν θα έχουν καμιά απαίτηση από τα Σωματεία ή την ΚΟΠ σε περίπτωση που προσβληθούν από τον Ιό.

Είναι ευθύνη του Σωματείου/Ομάδας να διασφαλίσει την ενημέρωση προς όλους τους αθλητές και προσωπικό που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα μέτρα πρόληψης στο χώρο εργασίας για το περιεχόμενο αυτών των διατάξεων στο μέτρο που ισχύουν για αυτούς.

Συνιστάται να αποφεύγονται οι ομαδικοί πανηγυρισμοί παιχτών και προσωπικού κατά την επίτευξη τέρματος ή με τη λήξη του αγώνα. Οι ομάδες και οι παίχτες θα πρέπει να εφαρμόζουν τρόπους πανηγυρισμού που θα συνάδουν με τις πρόνοιες των μέτρων ατομικής προστασίας. Συνιστάται όπως οι αθλητές και το προσωπικό των ομάδων μεταβαίνουν στα στάδια για τους αγώνες, μεμονωμένα, με ιδιωτικά οχήματα.

Σε περίπτωση που ομάδα χρησιμοποιεί λεωφορείο για τη μεταφορά των αθλητών και του προσωπικού της στο γήπεδο, θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα μπαίνει σε απομόνωση και παρακολούθηση βάσει των Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Η προπόνηση ή αγώνας τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, ποδοσφαιριστές και προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία.

Όλα τα στάδια που θα φιλοξενήσουν αγώνες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, θα πρέπει να προκαθορίσουν άτομο που θα εκτελεί με αρμοδιότητα Διαχειριστή του χώρου κατά τη διάρκεια προπόνησης ή αγώνα και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και καλών πρακτικών στο χώρο. Το άτομο αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στη ΚΟΠ το αργότερο μέχρι την 20η Ιουλίου 2020 με σχετική επιστολή.

Όλα τα στάδια που θα φιλοξενήσουν αγώνες Α Κατηγορίας, θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς την ΚΟΠ μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 για τον αριθμό των θεατών που μπορούν να φιλοξενήσουν λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από μέτρα που αναφέρονται στο Πρωτόκολλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση