Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα κωπηλασίας

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα κωπηλασίας

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο διοργάνωσε σε δύο σκέλη στον υδατοφράκτη του Κούρη, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, με πρωταθλητή για το 2020 το νεοσύστατο μέλος της, Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας όπως και τα τελευταία χρόνια, ήταν προγραμματισμένο και φέτος να διεξαχθεί κατά του μήνες Απρίλιο -Μάιο αλλά λόγο της πανδημίας αναβλήθηκε.

Το Α΄ σκέλος είχε διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο, 22-23 Αυγούστου και περιλάμβανε αγωνίσματα στο μονό, διπλό και τετραπλό σκιφ στις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών, ενώ το Β’ σκέλος διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου, με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων του μονού, διπλού και τετραπλού σκιφ για τις κατηγορίες κάτω των 14 ετών. Στους αγώνες είχαμε συμμετοχή και 3 πληρώματων βετεράνων ανδρών, στο μονό και διπλό σκιφ. Στο Β΄ σκέλος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας διεξήχθησαν 10 τελικοί.

Στον πίνακα των μεταλλίων του Β’ σκέλους, την πρώτη θέση κατέκτησε το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού με 9 Χρυσά, 3 Αργυρά και 2 Χάλκινα, τη δεύτερη θέση το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με 1 Χρυσό, 4 Αργυρά και 4 Χάλκινα , την τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με 2 Αργυρά και 1 Χάλκινο και την τέταρτη ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο. Πρωταθλητής για το 2020 αναδείχθηκε το νεοσύστατο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού, το οποίο και στα δύο σκέλη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, κατέκτησε 23 Χρύσα, 8 Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με 3 Χρύσα, 10 Αργυρά και 8 Χάλκινακαι στην τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, με 5 Αργυρά και 2 Χάλκινα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 3 Αργυρά και 6 χάλκινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά όλους τους Ομίλους και τους αθλητές αυτών, που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2020. Τους συγχαίρει που έχουν ανταπεξέλθει με επιτυχία τόσο στις προπονήσεις τους όσο και στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες ένεκα της πανδημίας, αλλά και τις συνήθεις πλέον αντιξοότητες λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών κι εγκαταστάσεων, δίνοντας την χαρά στα παιδιά να δουν τους κόπους των προπονήσεων τους να ανταμείβονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ, KΥΠΡIAKH OMOΣΠΟΝΔΙΑ KΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Αναζήτηση