Με 24 πληρώματα από έξι χώρες διεξάγεται το «Ράλι Κύπρος 2020» από 16-18 Οκτωβρίου

Με 24 πληρώματα από έξι χώρες διεξάγεται το «Ράλι Κύπρος 2020» από 16-18 Οκτωβρίου

Με τη συμμετοχή 24 πληρωμάτων από την Κύπρο και από Κατάρ, Ομάν, Ιορδανία, Κουβέιτ και Γαλλία διεξάγεται από τις 16 μέχρι 18 Οκτωβρίου το «Ράλι Κύπρος 2020», δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και 4ος και 5ος γύρος του φετινού Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλι.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, που είναι ο διοργανωτής του ράλι, η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park στην Αγλαντζιά χωρίς την παρουσία θεατών.

Αναφέρεται ότι στην Κύπρο θα βρεθεί και φέτος ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, ο οποίος έχει κερδίσει έξι φορές τη διοργάνωση στα 48 χρόνια ιστορίας του θεσμού και σημειώνεται πως δεύτερος σε νίκες είναι ο Γάλλος Sebastian Loeb με τέσσερις.

Προστίθεται πως ο Al-Attiyah θα τρέξει με Volkswagen Polo R5 με το οποίο κέρδισε πέρσι και με συνοδηγό το Γάλλο Matthieu Baumel με τον οποίο κέρδισαν στην Κύπρο τόσο το 2017 όσο και το 2019.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Nasser προηγείται στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έχοντας κερδίσει το Ράλλι Ομάν, ενώ τον ερχόμενο μήνα στο Ράλλι Λιβάνου φιλοδοξεί να στεφθεί Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για 10η συνεχή χρονιά και 16η φορά στην τεράστια καριέρα του.

Εγχώριος ανταγωνισμός

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, με το Νο2 στις πόρτες ενός Volkswagen Polo R5 θα αγωνιστεί ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, έχοντας ως συνοδηγό τον πολύπειρο Στέλιο Ηλία. Το Νο3 σε ένα Ford Fiesta R5 φέρουν ο Abdullah Al-Rawahi (Ομάν) με τον Ata Al Hmoud (Ιορδανία), που ήταν δεύτεροι στο εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Ομάν.

Αναφέρεται πως με το Νο4 θα τρέξουν οι Πρωταθλητές Κύπρου για το 2019 Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5 και προστίθεται πως με ίδιου τύπου αυτοκίνητο αγωνίζονται οι περσινοί δευτεραθλητές Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριακού ενώ με το Νο6 συμμετέχει ο νικητής του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης, έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Ιωάννου και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο νικητής του 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου τρέχει με Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Με αυτοκίνητο τύπου R5 θα αγωνιστούν επίσης οι Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3) και Αντώνης Χειλιμίντρης / Πάμπος Λαός (Skoda Fabia).

Αναφέρεται επίσης ότι στη μάχη των Mitsubishi Lancer Evo ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Χρίστου Δημοσθένους / Κώστα Παύλου, Πανίκου Πολυκάρπου / Κωνσταντίνου Σιάλου, Σάββα Σάββα / Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Meshari Al-Thefiri (Κουβέιτ) / Nasser Al-Kuwari (Κατάρ) που ήταν στην πέμπτη θέση του φετινού Ράλλυ Ομάν.

Τέλος, αναφέρεται πως οι τέσσερις συμμετοχές στη δικίνητη κατηγορία είναι οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος/Τάκης Σταύρου με Peugeot 208, Χρυσόστομος Παντελή/Θωμάς Θεοφάνους με Ford Fiesta 1.6, Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου με Honda Civic Type R και Νικόλας Χατζηματθαίου/Μάριος Χατζηματθαίου με Honda Civic Type R.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση