Στην τέταρτη θέση του EURONASCAR 2 ο Τζιωρτζής μετά τον αγώνα στη Ριέκα

Στην τέταρτη θέση του EURONASCAR 2 ο Τζιωρτζής μετά τον αγώνα στη Ριέκα

Την τέταρτη θέση της κατάταξης στο EURONASCAR 2 και στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους rookie (πρωτοεμφανιζόμενους), διατήρησε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά το πέρας του τρίτου αγώνα του NASCAR Whelen Euro Series που πραγματοποιήθηκε στην Ριέκα της Κροατίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Κύπριος οδηγός που τρέχει με τη στήριξη της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica, σκόραρε στη Ριέκα 55 πολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν στους 169 βαθμούς στο σύνολο.

Την Κυριακή (15/11), οδηγώντας εξαιρετικά τη Ford Mustang με το Νο1 στις πόρτες, ο Βλαδίμηρος ήταν τέταρτος, έχοντας εκκινήσει από την πέμπτη θέση και πετυχαίνοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο του αγώνα με 1:34.403 – η πίστα του Grobnik έχει μήκος 4.168χλμ. Ήταν το καλύτερο φετινό του πλασάρισμα, ενώ ήταν επίσης δεύτερος ανάμεσα στους rookie ανεβαίνοντας στο βάθρο, στη ξεχωριστή απονομή που γίνεται στους πρωτοεμφανιζόμενους.

«Ο αγώνας έγινε με ελαστικά βροχής καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη. Υπήρχαν συγκρούσεις και πολλά κομμάτια έμειναν στην πίστα. Λίγο πριν το τέλος δύο προφυλακτήρες πιάστηκαν πάνω στο αυτοκίνητό μου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ζημιές, έτσι κράτησα την τέταρτη θέση η οποία σε συνδυασμό με το δεύτερο ταχύτερο γύρο με ικανοποιεί ιδιαίτερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τζιωρτζής.

Όπως είπε, «έχουμε τέσσερις αγώνες μπροστά μας στη Βαλένθια αρχές Δεκέμβριου, καθώς το Circuit Ricardo Tormo θα φιλοξενήσει τόσο τον τέταρτο όσο και τον πέμπτο και τελευταίο γύρο της χρονιάς ο οποίος θα είναι ο τελικός και εκεί οι βαθμοί θα μετρούν διπλοί. Συνεχίζω την προετοιμασία εντατικά δουλεύοντας τόσο τη φυσική κατάσταση όσο και με τον εξομοιωτή, αλλά και με μελέτη μέσω βίντεο, ώστε στη Βαλένθια να διεκδικήσω τις πιθανότητές μου για το πρωτάθλημα αλλά και την πρωτιά ανάμεσα στους rookie».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση