Skip to main content
Η ΑΕΛ ανέβηκε στην κορυφή, άλλοι 3 αγώνες για τη 17η αγωνιστική την Κυριακή

Η ΑΕΛ ανέβηκε στην κορυφή, άλλοι 3 αγώνες για τη 17η αγωνιστική την Κυριακή


«Με το δεξί» άρχισαν το 2021 ΑΕΛ, Ένωση Νέων Παραλιμνίου και η Νέα Σαλαμίνα που κέρδισαν τους αντιπάλους τους στις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν το Σάββατο.

Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τις αναμετρήσεις Εθνικός Άχνας - Πάφος (16:00), ΑΕΚ - Ομόνοια (18:00) και ολοκληρώνεται με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του πρωτοπόρου Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, στο Τσίρειο που αρχίζει στις 20:00.

Στους αγώνες του Σαββάτου η ΑΕΛ πήρε 3 βαθμούς μετά το 1-0 επί της Καρμιώτισσας και «έπιασε κορυφή» η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε 4-3 τη Δόξα, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου κέρδισε 2-0 το ΑΠΟΕΛ ενώ Ολυμπιακός – Ερμής με λευκή ισοπαλία (0-0) μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Με βάση την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Πάφο και με το 1-0 σε βάρος της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών έφτασε στην κορυφή του Πρωταθλήματος, αλλά με αγώνα περισσότερο από τον Απόλλωνα που αγωνίζεται την Κυριακή με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα στην 11η φετινή νίκη της ΑΕΛ σημείωσε στο 8ο λεπτό ο Ριέρα.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στους 34 βαθμούς και ακολουθεί ο Απόλλων με 33 βαθμούς. Στους 30 βαθμούς η Ανόρθωση και στους 29 βαθμούς Ομόνοια και ΑΕΚ, που θα αναμετρηθούν επίσης την Κυριακή στη Λάρνακα.

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής άνοιξε νωρίς το απόγευμα στο Μακάρειο Στάδιο όπου Ολυμπιακός και Ερμής Αραδίππου έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μίλετιτς στο 77ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στους 24 βαθμούς ο Ολυμπιακός, στους 17 ο Ερμής που έφερε την 8η φετινή του ισοπαλία.

Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε σημαντική νίκη σε βάρος της Δόξας Κατωκοπιάς με 4-3 και ανέβηκε στην 9η θέση με 18 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Πάφο και τη Δόξα. Τα τέρματα της Σαλαμίνας πέτυχαν οι Ντανίλο (37`, 79`) και Βάγκνερ (45`, 79` πεν.), ενώ για τη Δόξα σκόραραν οι Ροντρίγκεζ (5`, 63`) και Γιώργος Οικονομίδης (58`).

Στο Στάδιο ΓΣΠ η Ένωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε με 2-0 το ΑΠΟΕΛ και έφτασε στους 11 βαθμούς, παρέμεινε στους 16 βαθμούς το ΑΠΟΕΛ μετά την νέα ήττα του. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό με πέναλτι του Ντένινγκ και στο 77ο λεπτό ο Θεοδώρου πέτυχε το 2-0. Το ΑΠΟΕΛ έχασε πέναλτι με τον Ντε Βινσέντι στο 40ο λεπτό, αποβλήθηκε στο 79ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μερκής.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση