Επιστροφή στους αγώνες από την Vilamoura της Πορτογαλίας για τον Π. Κοντίδη

Επιστροφή στους αγώνες από την Vilamoura της Πορτογαλίας για τον Π. Κοντίδη


Στην Vilamoura της Πορτογαλίας αρχίζει τη Δευτέρα ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι, και στο οποίο θα συμμετέχει ο Κύπριος πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη Vilamoura αυτές τις ημέρες βρίσκεται όλος ο κόσμος της ιστιοπλοΐας καθώς κρίνονται οι τελευταίες κάρτες πρόκρισης για το Τόκιο.

Στα Laser των ανδρών όπου συμμετέχει ο Κοντίδης, διαγωνίζονται 139 αθλητές. Θα δοθούν δύο κάρτες τις οποίες διεκδικούν 17 χώρες, κάτι που δεν αφορά τον Κύπριο Ολυμπιονίκη ο οποίος κρατάει την κάρτα από το 2018.

«Αρκετά καλοί και δυνατοί αντίπαλοι από την Ευρώπη θα μείνουν εκτός αφού οι κάρτες είναι μόνο δύο» σχολιάζει ο 31χρονος ιστιοπλόος από τη Vilamoura όπου βρίσκεται για προετοιμασία εδώ και δυο βδομάδες.

Σχετικά με τον αγώνα, δηλώνει: «θα χωριστούμε σε δύο στόλους, σχεδόν 70 σκάφη στον κάθε ένα. Τεράστιο νούμερο. Οι εκκινήσεις είναι πολύ σημαντικές αφού αν κάνεις κακή εκκίνηση θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις καθαρούς διαδρόμους και καθαρό αέρα για να βγεις μπροστά, ειδικά όταν είναι χαμηλές οι εντάσεις του ανέμου. Όπως όλα δείχνουν η αρχή της βδομάδας θα έχει μέτριο αέρα και προς το τέλος θα είναι πιο χαμηλή η ένταση».

Συνεχίζοντας, προσθέτει: «στόχος είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε μιας και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο τελευταίος μεγάλος διεθνής αγώνας πριν τους ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι όλα τα πάνε κατ’ ευχή».

Για τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για το 2021 και παράλληλα ο πρώτος μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".