Η Σοφία Ασβεστά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -52 κιλά στο European Judo Open 2021 στην Κροατία

Η Σοφία Ασβεστά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -52 κιλά στο European Judo Open 2021 στην ΚροατίαΗ νεαρή Κύπρια αθλήτρια Σοφία Ασβεστά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -52 κιλά, στο European Judo Open, που έγινε την 1η Μαΐου 2021 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο συγχαίρει θερμά την αθλήτρια, τον προπονητή της Χρίστο Χριστοδουλίδη και την οικογένεια της, για τη νέα μεγάλη της επιτυχία, η οποία αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο άθλημα στον τόπο μας.

Αναφέρει ότι σε μια διοργάνωση όπου συμμετείχαν 471 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες, η Ασβεστά ως Νο8 του ταμπλό στην κατηγορία της, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο είναι μόλις το δεύτερο μετάλλιο στην ιστορία της Κύπρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση ανδρών-γυναικών, και πρώτο μετά απ΄ αυτό που κατέκτησε ο νυν προπονητής της Ασβεστά, Χρίστου Χριστοδουλίδη, στις αρχές του 21ου αιώνα.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο αναφέρει ότι η Ασβεστά μπήκε στη διοργάνωση ως το Νο209 της παγκόσμιας κατάταξης και πέρασε άνευ αγώνα τον α’ γύρο και ακολούθως στους «16» επικράτησε με ippon της Aleksandra Janeczko από την Πολωνία, την οποία η Ασβεστά την είχε κερδίσει στον ίδιο χώρο, το περασμένο φθινόπωρο, στον αγώνα που έκρινε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21.

Ακολούθως, συνεχίζει, στα προημιτελικά η Κύπρια αθλήτρια έχασε με ippon από τη μετέπειτα «αργυρή» Joana Diogo της Πορτογαλίας. Στα ρεπεσάζ, η Ασβεστά επικράτησε πρώτα της Paz Kafri του Ισραήλ με waza-ari και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, επικράτησε της Ιταλίδας Kenya Perna ξανά με waza-ari.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Ισπανίδα Izaskun Ballesteros, το αργυρό στην Πορτογαλίδα Joana Diogo και τα δύο χάλκινα σε Σοφία Ασβεστά και Yarden Raab του Ισραήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Φωτό: Cyprus Judo Federation Facebook


Αναζήτηση