Εκ νέου Χάλκινο για την Πελενδρίτου στον επαναληπτικό τελικό S11 των Παραολυμπιακών

Εκ νέου Χάλκινο για την Πελενδρίτου στον επαναληπτικό τελικό S11 των Παραολυμπιακών


Το Χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση 50μ ελεύθερων Γυναικών κατηγορίας S11 στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο κατέκτησε εκ νέου η Καρολίνα Πελενδρίτου στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη πριν από λίγο, διατηρώντας έτσι πέντε μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κύπρια «πριγκίπισσα της πισίνας» σημείωσε χρόνο 29,79 βελτιώνοντας περαιτέρω την επίδοση της σε σύγκριση με τον αγώνα που ακυρώθηκε (29,80). Υπενθυμίζεται πως στην προκριματική της σειρά, η Πελενδρίτου είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ με 29,92 σπάζοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει σε προηγούμενη σειρά η Κινέζα Μα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βάθρο παρέμεινε το ίδιο όπως τον πρώτο αγώνα. Δηλαδή, το Χρυσό πήρε η Μα Ζια από την Κίνα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 29,20 (από 29,46), η επίσης Κινέζα Λι Γκίζι το Αργυρό με 29,72 και το Χάλκινο η Καρολίνα, ενώ στην τέταρτη θέση, όπως και στο πρώτο αγώνα, τερμάτισε η Ολλανδή Λισέτε Μπρουίνσμα, κατόπιν ένστασης της οποίας είχε ακυρωθεί ο αρχικός τελικός.

Στην μάχη για μια διάκριση στα 100μ πρόσθιο την 1η Σεπτεμβρίου η Πελενδρίτου

Μετά το Χάλκινο στα 50μ ελεύθερο (S11) η Καρολίνα Πελενδρίτου βουτά ξανά στην πισίνα την 1η Σεπτεμβρίου για τους προκριματικούς των 100μ πρόσθιο (SB11), διεκδικώντας μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος και μια νέα διάκριση.

Τα συγχαρητήριά τους στον Καρολίνα Πελενδρίτου για την εκ νέου κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στα 50μ ελεύθερο γυναικών (S11) εξέφρασαν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) και ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού.

Η Παραολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση Καρολίνα Πελενδρίτου απέδειξε ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται στις ελίτ αθλήτριες της παγκόσμιας κολύμβησης, αναφέρει ο ΚΟΑ, συγχαίροντας τόσο την ίδια όσο και την ΚΕΠΕ, τον προπονητή της και την οικογένειά της.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση