Χρυσή η Καρολίνα στα 100μ πρόσθιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο

Χρυσή η Καρολίνα στα 100μ πρόσθιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο


Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB11 κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με 1:19.78.

Η Κύπρια Παραολυμπιονίκης, είχε πάρει την πρόκριση στην δεύτερη σειρά των ημιτελικών τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 1:24.54.

Στη δεύτερη θέση κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο η Jia Ma από την Κίνα και τρίτη με το χάλκινο η Yana Berezhna από την Ουκρανία.

Πρόεδρος για Πελενδρίτου: Ένα αθλητικό φαινόμενο

Συγχαρητήρια στην Καρολίνα Πελενδρίτου για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζοντας την χρυσή παραολυμπιονίκη «αθλητικό φαινόμενο».

«Συμμετοχή σε 4 Ολυμπιάδες, 6 ολυμπιακά μετάλλια, τα 3 χρυσά. 19 παγκόσμια ρεκόρ. Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι ένα αθλητικό φαινόμενο. Συγχαρητήρια Καρολίνα μας! Ξεπέρασες από καιρό τα όρια της Κύπρου. Είσαι μια παγκόσμια αθλήτρια. #ParaSwimming #Paralympics #Tokyo2020», αναφέρεται στην ανάρτηση του Προέδρου.

Σε δεύτερη ανάρτηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκφράζονται συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας που επάξια εκπροσώπησαν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο και αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος θα τους δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με την επάνοδό τους στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση