Ο 17χρονος B. Zabelinsky κέρδισε τον 2o διεθνή αγώνα ποδηλασίας Gran Fondo Apollo – Aphrodite

Ο 17χρονος B. Zabelinsky κέρδισε τον 2o διεθνή αγώνα ποδηλασίας Gran Fondo Apollo – Aphrodite


Ο 17χρονος Bogdan Zabelinsky κέρδισε με άνεση τον 2o διεθνή αγώνα ποδηλασίας Gran Fondo Apollo – Aphrodite, που διεξήχθη το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με χρόνο 2:55:20.0 ο Bodgan πρώτευσε τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις επιμέρους κατατάξεις: στην ατομική χρονομέτριση (33:16.6) και στον αγώνα δρόμου (2:22:03.4).

Δεύτερος γενικής ήταν ο Κωνσταντίνος Παυλίδης της Ομόνοιας (2:56:01.8), ο μοναδικός πέραν του Zabelinsky που κάλυψε τα 118.9χλμ της διοργάνωσης σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Τρίτος ήταν ο έφηβος Χριστόδουλος Άχας της Nicosia Cycling Team (3:01:43.6).

Πρώτη γυναίκα η νεάνιδα Ελένη Κουκουμά της Ομόνοιας με 3:36:17.1.

Ο Bogdan Zabelinsky αγωνίζεται με τα χρώματα του «Αγίου Μνάσωνα». Είναι γιος της Ρωσίδας Olga Zabelinskaya η οποία μένει μόνιμα στην Κύπρο και είναι κάτοχος τριών Ολυμπιακών Μεταλλίων στην ποδηλασία με τη Ρωσία - πλέον αγωνίζεται με το Ουζμπεκιστάν. Ο πατέρας της Zabelinskaya, Sergei Sukhoruchenkov στέφθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στη Μόσχα το 1980, δύο μήνες μετά τη γέννηση της Olga. Ο Bogdan γεννήθηκε το 2004 όταν η μητέρα του είχε κάνει ένα διάλειμμα από την επαγγελματική ποδηλασία, χάνοντας τους Αγώνες της Αθήνας.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 87 αθλητές και αθλήτριες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Συνδιοργανωτές ήταν η Activate Cyprus και ο Δήμος Λεμεσού, ενώ η διοργάνωση διεξήχθη στο πλαίσιο των «Λεμεσίων 2021» και ανήκε στο διεθνές καλεντάρι Gran Fondo World Tour. Η εκκίνηση και οι απονομές έγιναν στον Μόλο της Λεμεσού στην παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Νικολαΐδη.

To Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021 στήριξαν το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και το κατάστημα CYCLO. Το στήριξαν και το αγκάλιασαν οι κοινότητες Ασώματου, Αλέκτορας, Ανώγυρας, Αυδήμου, Πισσουρίου και Πάχνας.

Ο αγώνας 95.9χλμ της Κυριακής (03/10) ήταν αυτός που συγκέντρωσε και τις περισσότερες συμμετοχές. Στην ανδρική κατηγορία πίσω από τον Zabelinsky τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Παυλίδης ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Αγρότης. Στις Γυναίκες άνετα πρώτη ήταν η Άντρη Χριστοφόρου για να ακολουθήσουν η Ελένη Κουκουμά και η Χρυσοβαλάντω Σόλωνος.

Στην ατομική χρονομέτρηση μήκους 23χλμ την Παρασκευή (01/10) πρώτος ήταν ο Zabelinsky με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Ιωάννου και τρίτο τον Κωνσταντίνο Παυλίδη με την Κουκουμά να πετυχαίνει πρώτο χρόνο στις Γυναίκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση