ΚΟΕΑΣ: Από τη Λεμεσό αρχίζουν τα ευρωπαϊκά μίτινγκ στίβου

ΚΟΕΑΣ: Από τη Λεμεσό αρχίζουν τα ευρωπαϊκά μίτινγκ στίβου


Στη Λεμεσό θα διεξαχθεί το πρώτο European Athletics Outdoor Area Permit Meeting με την επωνυμία «Limassol International» στις 10 Μαΐου 2022 σύμφωνα με το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση για την ΚΟΕΑΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η οποία αρχίζει σιγά - σιγά τον προγραμματισμό της, ούτως ώστε να διοργανώσει άρτια αυτήν τη διεθνή συνάντηση στίβου, για να αποκτήσει το δικαίωμα της αίτησης για διοργάνωση τα επόμενα χρόνια continental tour bronze meeting.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία θα εξετάσει τη μορφή της διοργάνωσης, για τα αγωνίσματα που θα περιληφθούν, αφού πρώτα τύχει σχετικής ενημέρωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για τους κανονισμούς που ισχύουν στα συγκεκριμένα μίτινγκ και βέβαια το τι θα πρέπει να ισχύσει με την πανδημία covid-19, αναλόγως των συνθηκών τους επόμενους μήνες.

Η ΚΟΕΑΣ προσβλέπει στην οικονομική στήριξη του ΚΟΑ και του Υφυπουργείου Τουρισμού, αλλά και των χορηγών της, ούτως ώστε να διοργανώσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί, ένα πολύ σημαντικό διεθνές μίτινγκ, το οποίο θα προβάλει τη χώρα μας και στο εξωτερικό, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Είναι, δε, πολύ σημαντικό για τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες, να γνωρίζουν από σήμερα ότι στις 10 Μαΐου 2022, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε διεθνές μίτινγκ μέσα στην πατρίδα τους. Άρα θα πρέπει να κάνουν σωστό προγραμματισμό, ώστε να βρεθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για την εποχή, αφού θα είναι ουσιαστικά η αρχή της αγωνιστικής περιόδου, και να σημειώσουν καλές επιδόσεις, που θα τους δώσουν την ευκαιρία να μαζέψουν σημαντικούς βαθμούς, για την άνοδό τους στην παγκόσμια κατάταξη. Οι καλές επιδόσεις θα βοηθήσουν και το μίτινγκ για καλύτερη αξιολόγηση, αφού, εκτός από την αρτιότητα στη διοργάνωση, για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μετράνε και οι επιδόσεις που σημειώνονται στα μίτινγκ που διεξάγονται υπό την αιγίδα της.

Εκτός από το δικό μας μίτινγκ, το οποίο θα διεξαχθεί πρώτο στις 10 Μαΐου 2022, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στα 34 Permit της περιφέρειάς της, έχει συμπεριλάβει και τα «Παπαφλέσσεια», τα οποία είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου στην Καλαμάτα. Πάντως, χαρακτηριστικό των 34 αδειοδοτούμενων μίτινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι οι πολλές διοργανώσεις που δόθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες, με τη Φινλανδία να φιλοξενεί οκτώ (8) από αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΚΟΕΑΣ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".