Η ΕΑΚ ανακοίνωσε τις κορυφαίες πεντάδες αθλητών και αθλητριών και τις κορυφαίες τριάδες ομάδων

Η ΕΑΚ ανακοίνωσε τις κορυφαίες πεντάδες αθλητών και αθλητριών και τις κορυφαίες τριάδες ομάδων


Τις κορυφαίες πεντάδες αθλητών και αθλητριών και τις κορυφαίες τριάδες ομάδων ανδρών και γυναικών του 2021, όπως προέκυψαν μέσα από την ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ στα τέλη Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΚ, οι Αριστείς του 2021 αναδεικνύονται από τα μέλη της ΕΑΚ, με την τελική τους θέση να ανακοινώνεται στη διάρκεια της Γιορτής των Αρίστων, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη τελετή βράβευσης στην Κύπρο, εδώ και μισό αιώνα.

Αναφέρει ότι η 49η Γιορτή των Αρίστων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και προσθέτει πως όπως κάθε χρόνο, έτσι και για την επικείμενη Γιορτή, έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα κληθεί να απονείμει το Αριστείο της ΕΑΚ, που αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική διάκριση της Κύπρου.

Επίσης, η ΕΑΚ αναφέρει ότι το θέμα της 49ης Γιορτής των Αρίστων θα επικεντρωθεί γύρω από τον Παρά-αθλητισμό, με τις φανταστικές επιδόσεις των Κυπρίων παρά-αθλητών, αλλά και τη γενικότερη δράση των ατόμων με αναπηρία στο χώρο του αθλητισμού να αναδεικνύονται.

Σύμφωνα με τις ψήφους των Αθλητικών συντακτών-μελών της ΕΑΚ, οι πέντε κορυφαίοι αθλητές για το 2021 είναι (με αλφαβητική σειρά):

Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή)
Γεωργίου Μάριος (Γυμναστική)
Καριόλου Ανδρέας (Ιστιοπλοΐα)
Κοντίδης Παύλος (Ιστιοπλοΐα)
Τραΐκοβιτς Μίλαν (Στίβος)

Στην κατηγορία των αθλητριών, έχουν ψηφιστεί οι ακόλουθες πέντε ως κορυφαίες του 2021 (με αλφαβητική σειρά):

Αντωνίου Κάλια (κολύμβηση)
Αρτυματά Ελένη (στίβος)
Ελευθερίου Άντρη (σκοποβολή)
Ιωαννίδου Στυλιάνα (στίβος)
Λάππα Νατάσα (ιστιοπλοΐα)

Την πρωτιά στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ομάδας για το 2021 διεκδικούν οι (με αλφαβητική σειρά):

Ανόρθωση (ποδόσφαιρο)
Ανόρθωση (χάντμπολ)
Ομόνοια (ποδόσφαιρο)

Στην τελική τριάδα στην κατηγορία των ομάδων γυναικών για το 2021 συμπεριλαμβάνονται οι (με αλφαβητική σειρά):

ΑΕΛ (βόλεϊ)
Ανόρθωση (μπάσκετ)
Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο)

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".