Χρυσό, αργυρό και χάλκινο από τους Κύπριους καρατέκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υouth League στη Λεμεσό

Χρυσό, αργυρό και χάλκινο από τους Κύπριους καρατέκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υouth League στη Λεμεσό


Με χρυσό, αργυρό και χάλκινο για την Κύπρο ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Youth League Limassol 2022, μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πέραν των 1500 αθλητών από 51 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καράτε, στην 3η και τελευταία μέρα των αγώνων (Κυριακή 1η Μαΐου) νεαροί και φιλόδοξοι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για διάκριση.

Το χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο κέρδισε ο 13χρονος Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους (U14 KUMITE MALE +55 KG) που μετά από πέντε διαδοχικές νίκες, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. O νεαρός καρατέκα, αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου δήλωσε πολύ χαρούμενος γι αυτή τη μεγαλεία επιτυχία, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση του να συνεχίσει να προπονείται σκληρά, ώστε να έρθουν κι άλλες διακρίσεις. Αναφορικά με τους μελλοντικούς του στόχους, ο 13χρονος αθλητής ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον προπονητή του ώστε να αποφασίσουν σε ποια άλλη μεγάλη διοργάνωση θα συμμετάσχουν με στόχο πάντα το μετάλλιο.

Την 2η θέση και συνάμα το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία U14 KUMITE FEMALE -47 KG η επίσης 13χρονη Ιουλιάνα Δαλίτη, μετά από πολύ ωραίες εμφανίσεις. Η νεαρή καρατέκα, που πέτυχε την πρώτη της διεθνή διάκριση σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα όπως αυτό του Youth League, ανέφερε ότι είναι πολύ ευχαριστημένη με τα όσα κατάφερε να πετύχει σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, προσθέτοντας πως κάποια μικρά λάθη της στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Η 13χρονη αθλήτρια, θέλησε να ευχαριστήσει τον προπονητή της, τους συναθλητές της αλλά και την οικογένειά της που την στηρίζουν καθημερινά.

Το «σετ» των μεταλλίων για την Κύπρο έκλεισε με το χάλκινο -παλληκαρίσιο- μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Νικολάου στην κατηγορία U14 KUMITE MALE -55 KG. Ο 13χρονος καρατέκα, μπορεί να έχασε στον 1ο του αγώνα, ωστόσο μέσω του ρεπεσάζ και μετά από τρεις διαδοχικές νίκες επί πολύ καλών αντιπάλων, κρέμασε στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο. Μετά την απονομή του, ο 13χρονος δήλωσε πως είναι χαρούμενος με τη διάκρισή του, αφού οι κόποι του και η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις εξαργυρώθηκαν με ένα μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση. Ο 13χρονος αθλητής θέλησε να ευχαριστήσει την προπονήτριά του, τους συναθλητές αλλά και την οικογένειά του για τη συνεχή στήριξη και έστειλε το μήνυμα πως βλέπει ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος είχε κι άλλα πολύ καλά πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις με την Ευαγγελία Μακρή να καταλαμβάνει την 7η θέση στην κατηγορία U14 KUMITE FEMALE -42KG ενώ στην 7η θέση βρέθηκε και η Μαρία Σιαχιν στην κατηγορία U14 KUMITE FEMALE -47KG. Έβδομη κατετάγη και η Αριάδνη Αργύρη στην κατηγορία U14 KUMITE FEMALE 47+ KG. Στην 7η θέση ολοκλήρωσαν στο τουρνούα τόσο ο Νικόλας Λουκά (U14 KUMITE MALE -45KG) όσο και ο Κωνσταντίνος Παντελή (U14 KUMITE MALE -50 KG).

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Καράτε, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια από πολλούς εκπροσώπους χωρών για την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι το επίπεδο των αγώνων ήταν ιδιαίτερα υψηλό γεγονός που κάνει την κατάκτηση μεταλλίων πολύ σημαντική για τους νεαρούς αθλητές.

Ο Αντρέας Βασιλείου αφού συνεχάρη και τους τέσσερις αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο, θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών, τους ίδιους τους νεαρούς καρατέκα, τους εθελοντές αλλά και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε που βρέθηκαν στην Κύπρο και τη Λεμεσό για δουν από κοντά τους αγώνες κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά και στέλνει το μήνυμα πως η WKF εμπιστεύεται στη χώρα μας να φιλοξενήσει αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις, βλέποντας τη σκληρή δουλειά και τη θέληση που υπάρχει από πλευράς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".