Σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις της UEFA από αποφάσεις που πήρε η εκτελεστική επιτροπή

Σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις της UEFA από αποφάσεις που πήρε η εκτελεστική επιτροπή


Σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις της από την ποδοσφαιρική περίοδο 2024 – 2025 θα φέρουν οι αποφάσεις που πήρε την Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή της UEFA που συνεδρίασε στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στο Champions League, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων αυξάνονται από 32 σε 36. Καταργούνται οι όμιλοι όπως ήταν σήμερα και με το νέο τρόπο διεξαγωγής, θα γίνει μια ενιαία λίγκα και η κάθε ομάδα θα δίνει οκτώ αγώνες με οκτώ διαφορετικές ομάδες, τέσσερις εντός και τέσσερις εντός έδρας. Μέχρι σήμερα, η κάθε ομάδα έδινε έξι αγώνες με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, πέραν του ότι οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκρίνονται στη φάση των “16” ενώ οι ομάδες από την 9η μέχρι την 24η θέση, θα αγωνίζονται σε play-offs για να προκριθούν άλλες οκτώ ομάδες.

Οι τέσσερις επιπρόσθετες θέσεις στο Champions League θα διανέμονται ως ακολούθως:

-Μια θέση θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίζει στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας που θα βρίσκεται στην 5η θέση στην κατάταξη της UEFA.

-Μια θέση θα πηγαίνει σε πρωταθλήτρια ομάδα από χώρα που η Πρωταθλήτρια της δεν εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Αυτό αφορά και την Πρωταθλήτρια Κύπρου αφού πλέον, από το Champions Path, θα προκρίνονται στους ομίλους πέντε αντί τέσσερις ομάδες.

-Οι άλλες δύο θέσεις θα πηγαίνουν στις χώρες των οποίων οι ομάδες θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς συνολικά στις διοργανώσεις της UEFA την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (αριθμός βαθμών διά αριθμός ομάδων που συμμετείχαν).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA “παρόμοιες αλλαγές θα προκύψουν τόσο στο Europa League όσο και στο Conference League με συμμετοχή 36 ομάδων στη φάση των ομίλων” χωρίς όμως να ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση.

“Οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, τις Ευρωπαϊκές Λίγκες και τις Ομοσπονδίες. Όλοι συμφώνησαν με αυτές τις αλλαγές, κάτι που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο ενωμένο από ποτέ” , δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.

Στη συνεδρία της Ε.Ε. της UEFA συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".