Skip to main content
Προσιτοί οι αντίπαλοι κυπριακών και ελληνικών ομάδων στο Europa Conference League σύμφωνα με ΜΜΕ Κύπρου και Ελλάδας

Προσιτοί οι αντίπαλοι κυπριακών και ελληνικών ομάδων στο Europa Conference League, σύμφωνα με ΜΜΕ Κύπρου και Ελλάδας


Προσιτοί χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ Κύπρου και Ελλάδας οι αντίπαλοι τόσο των κυπριακών, όσο και των ελληνικών ομάδων για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa Conference League, αφού σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη στη Νιόν της Ελβετίας Άρης Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσουν τις Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και Μπότεφ Πλόντιβ της Βουλγαρίας, ενώ οι συμπολίτες ΠΑΟΚ και Άρης Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν τη Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία και τη Γκόμελ από τη Λευκορωσία αντίστοιχα.

Ο Άρης Λεμεσού θα αντιμετωπίσει στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη δευτεραθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Νέφτσι Μπακού, η οποία μετρά 9 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα, ενώ την περσινή σεζόν αποκλείστηκε νωρίς από το Europa League με αντίπαλο την Ελσίνκι. Προπονητής της ομάδας του Μπακού από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τις 8 Ιουνίου ήταν ο Σαμίρ Αμπάσοφ, το μέλλον του οποίου παραμένει ωστόσο αβέβαιο.

Ως ανερχόμενη δύναμη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου περιγράφουν κυπριακά ΜΜΕ την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ Μπότεφ Πλόντβιβ, η οποία τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε. Η ομάδα της Φιλιππούπολης αποτελεί τον αρχαιότερο σύλλογο της Βουλγαρίας, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα Βουλγαρίας και τρεις το κύπελλο, ενώ στη θέση του προπονητή βρίσκεται ο Βόσνιος Αζρούντιν Βάλεντιτς.

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Βουλγαρίας με 26 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα, το τελευταίο εκ των οποίων κατέκτησε φέτος, θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Προπονητής του συλλόγου από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι ο Σταμίρ Στόιλοφ, ο οποίος διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας το 2007 και κατέκτησε με την Λέφσκι τα πρωταθλήματα του 2005 και του 2006, καθώς και τα Κύπελλα του ’05, ’07, ’09 και του ’22.

Ευκολότερη αναμένεται η αποστολή του Άρη απέναντι στη Λευκορωσική Γκόμελ, η οποία μόλις τρία χρόνια πριν υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας, προτού επανέλθει την επόμενη χρονιά. Στη φετινή και δεύτερη πλέον σεζόν της στην πρώτη κατηγορία βρίσκεται στην 10η της βαθμολογίας με μόλις 3 νίκες σε 9 ματς, αναδείχθηκε ωστόσο κυπελλούχος για τρίτη φορά στην ιστορία της τον περασμένο Μάιο απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, έχοντας κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα το 2005.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το εντός έδρας ματς της Γκόμελ αναμένεται να διεξαχθεί επί σερβικού εδάφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση