Skip to main content
Την κατάκτηση του 16ου κυπέλλου πανηγυρίζει η Ομόνοια

Την κατάκτηση του 16ου κυπέλλου πανηγυρίζει η Ομόνοια


Tο 16ο Κύπελλο στην ιστορία της και το δεύτερο συνεχόμενο, πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης η Ομόνοια, η οποία κέρδισε στον μεγάλο τελικό, που διεξήχθη στο ΓΣΠ, την ΑΕΛ με 1-0.

Το χρυσό γκολ για τους πράσινους πέτυχε στο 84ο λεπτό ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Η ομάδα της Λευκωσίας φαίνεται ότι «έπιασε τον αέρα» της ΑΕΛ, καθώς έχει κερδίσει και τις άλλες δύο αναμετρήσεις σε τελικό Κυπέλλου στο παρελθόν. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στις 25 Ιουνίου 1988 και στις 16 Μαϊου 2012 αντίστοιχα, με την Ομόνοια να κατακτά ισάριθμες φορές το τρόπαιο.

ΑΕΛ: Μούριελ, Παντελή (65΄ Κάσα), Τζάλμα, Τεϊσέιρα, Ντέγουεστ, Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι, Μακρής, Ανδρέου (90΄ Τσιμπόλα), Μεντόσα (90΄ Τσέρνιχ), Μιλιντσεάνου (65΄ Μιραλάς).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λέζιακς, Παναγιώτου, Γιούστε, Ντίσκερουντ (57΄ Μπασιρού), Κούσουλος, Λοΐζου (90΄ Χαραλάμπους), Ζαχαρίου (57΄ Παπουλής), Ανσαριφάρντ (90΄ Μίλετιτς), Κακουλλής (73΄ Μπέζους).

Οι πανηγυρισμοί, το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τα σημαντικά του τελικού Κυπέλλου

Η Ομόνοια κατέκτησε χθες βράδυ το 16ο Κύπελλο στην ιστορία της, έκανε το back-to-back και εξασφάλισε παράλληλα ευρωπαϊκό εισιτήριο για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Οι οπαδοί των «πρασίνων» πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τόσο εντός ΓΣΠ όσο και στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ το αποκορύφωμα των πανηγυρισμών έγινε στο σωματείο της ομάδας στην οδό Παπανικολή, όπου και κατέληξε το πούλμαν με τους πρωταγωνιστές και το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του φετινού τελικού Κυπέλλου Coca – Cola αναδείχτηκε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο σκόρερ που χάρισε το τρόπαιο στην Ομόνοια.

Η απονομή του MVP του τελικού, έγινε πριν από την απονομή του Κυπέλλου. Για την ανάδειξη του πολυτιμότερου ψήφισαν οι αθλητικοί συντάκτες που ήταν στον τελικό, καθώς και επιτροπή της ΚΟΠ, αποτελούμενη από τους Τιμούρ Κετσπάγια, Κωνσταντίνο Μακρίδη και Σάββα Κωνσταντίνου.

Στον αγώνα διατέθηκαν 19076 εισιτήρια.

Εξαιρετικός ήταν ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος είχε ως βοηθούς διαιτητές τους Παύλο Γεωργίου και Πέτρο Πέτρου. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μενέλαος Αντωνίου, στο VAR ο Πολωνός Τόμας Κβιατκόβσκι και AVAR ο Μιχάλης Σωτηρίου. Παρατηρητής διαιτησίας ο Χρίστος Νικολαΐδης.

Στα σημαντικά, πέραν της κατάκτησης του τροπαίου ήταν η έμμεση ανακοίνωση του προπονητή της ομάδας ότι παραμένει στον πάγκο των «πρασίνων», καθώς δήλωσε μετά τον τελικό πως «θα φέρουμε τους παίκτες που πρέπει».

Επίσης, στα σημαντικά μετά τον τελικό ήταν και η ανακοίνωση του Φώτη Παπουλή για τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο μεγάλος σε αξία αυτός ποδοσφαιριστής εμφανώς συγκινημένος μίλησε μετά τον αγώνα για την απόφαση του αυτή.

«Ήταν κάτι το οποίο ήθελα πάρα πολύ. Μπήκα μέσα, ήξερα ότι έπρεπε να δώσω τη ψυχή. Είναι τα τελευταία μου αγωνιστικά σε αυτή την καριέρα. Με τη βοήθεια του Θεού πανηγύρισα ένα κύπελλο για να φύγω με ψηλά το κεφάλι, έτσι όπως ήρθε. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου, ήταν μεγάλη μου χαρά. Όταν ήρθα το 2012 στην Κύπρο δεν φανταζόμουν ποτέ αυτά που θα ζήσω», είπε μεταξύ άλλων ο Παπουλής.

Η Ομόνοια παράλληλα με την κατάκτηση του τροπαίου, εξασφάλισε και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο σημαίνει και ευρωπαϊκή ένεση στα ταμεία της ομάδας. Συγκεκριμένα, η Ομόνοια μαζί με την κατάκτηση του κυπέλλου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν στα κύπελλα της UEFA, ευελπιστώντας παράλληλα ότι θα καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κυπελλούχος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των επιτυχιών των προηγούμενων χρόνων των «πρασίνων», θα βρίσκεται δεδομένα στην κληρωτίδα με τους δυνατούς, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει γνωστοί οι 20 από τους 45 πιθανούς αντιπάλους της Ομόνοιας. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα), Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία), Κόνναχ’ς Κιουάι (Ουαλία), Τορσχάβιν (Φαρόε), Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), Ντομζάλε (Σλοβενία), Σάντα Κολόμα (Ανδόρα), Προγκρές Νιεντερκόρν (Λουξεμβούργο), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάμαρμπι (Σουηδία), Καλμάρ (Σουηδία), Κάουνο Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Πογκόν Στέτσιν (Πολωνία), Ζαλαεγκερζεκ (Ουγγαρία), Κεσκεμέτι (Ουγγαρία), Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Ορνταμπάσι Σιμκέντ (Καζακστάν), Ακτόμπε (Καζακστάν), Σέλτζε (Σλοβενία).

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση