Skip to main content

Λεμεσιανό ντέρμπι στην καλαθόσφαιρα


basket_ael

Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Τα προηγούμενα χρόνια όταν οι δύο ομάδες της πόλης μας διασταύρωναν τα ξίφη τους για το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ανδρών ήταν διαφορετικοί οι ρόλοι από ότι είναι σήμερα. Η ΑΕΛ μεσουρανούσε και ο Απόλλωνας διεκδικούσε πρώτα θέση στην τετράδα και μετά το κάτι παραπάνω.

Φέτος, τα πολλά προβλήματα στην ΑΕΛ και ο νέος αέρας σε πολλούς τομείς στον Απόλλωνα άλλαξαν τα πράγματα. Οι κυανόλευκοι της πόλης μας με το πέρας της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τους δύο ισχυρούς της πρωτεύουσας, Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι είναι μόνοι στο 7ο σκαλοπάτι του πίνακα.

Οι δύο ομάδες της πόλης μας την Παρασκευή (03/12) στις 19:00 θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι της Λεμεσού στην κλειστή αίθουσα Melford Arena. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη μιας και θα αγωνιστούν μπροστά από το κοινό τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί η ομάδα του Άκη Κωνσταντίνου.

Οι αλλαγές που έκανε ο Τάσος Παλλαρής στην ομάδα από τη μέρα που έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για διατήρηση του τμήματος και για ενίσχυση του συγκροτήματος του Λίνου Γαβριήλ σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα για το Λεμεσιανό ντέρμπι αλλά και ο Απόλλωνας που από την περασμένη βδομάδα πάτησε κορυφή μπορεί για το μπρέικ σε μία έδρα που στο παρελθόν δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις.


Αναζήτηση