Διαθέσιμη στο κοινό η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Cyprus

Διαθέσιμη στο κοινό η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Cyprus

Διαθέσιμη στο κοινό είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Cyprus, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα βασισμένη σε τεχνολογία ανοικτού κώδικα που έχει ως στόχο να φιλοξενεί πληροφορίες σε οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την Κύπρο, έτσι που να εξυπηρετείται η ενίσχυση της διαφάνειας και η προαγωγή της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πλατφόρμα, ένα έργο που έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Επιχειρηματική Καινοτομία, προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο που έχει γνώση για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την Κύπρο να το μοιράζεται, ανεβάζοντας το στην πλατφόρμα, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλα άτομα να κάνουν αλλαγές ή/και προσθήκες στην πληροφόρηση αυτή, στοχεύοντας στη δημιουργία αντικειμενικής και ρεαλιστικής παρουσίασης του συγκεκριμένου θέματος.

Το όραμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η δημιουργία και η διατήρηση μιας διαδικτυακής κοινότητας εθελοντών που αγαπούν την Κύπρο και τους αρέσει να μοιράζονται γνώσεις με στόχο να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τη γνώσης αυτής ώστε να είναι διαθέσιμη για τον κάθε ενδιαφερόμενο που την αναζητεί.

«Το Digital Cyprus μπορεί να δραστηριοποιηθεί ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο τοποθέτησης της Κύπρου στο διεθνές σκηνικό, φτιαγμένο από τον κάθε Κύπριο πολίτη ή/και όσων αγαπούν την Κύπρο, προσφέροντας στο νησί το πλεονέκτημα μιας ολοκληρωμένης και δυναμικής φωνής στην παγκόσμια κοινωνία. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αναζητήσει πληροφορίες για την Κύπρο ή/και να συνδεθεί με οργανισμούς ή άτομα σε συγκεκριμένα θέματα και κατηγορίες», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η πλατφόρμα Digital Cyprus συμμετέχει ενεργά στην εξοικείωση και διδαχή των Κυπρίων σε απλά θέματα προγραμματισμού (coding), ενώ ο κάθε πολίτης που μαθαίνει να αξιοποιεί αυτή την πλατφόρμα, αυτόματα είναι σε θέση να συμμετέχει ενεργά στο διεθνές δίκτυο Wikipedia και να προβάλλει και να υποστηρίζει οποιανδήποτε πληροφόρηση αναρτάται για την Κύπρο, εφόσον το Digital Cyprus έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το ίδιο λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται από τη διεθνή Wikipedia.

Η Digital Cyprus αρχικά δημιουργήθηκε από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Future Worlds Center (legal reg. Cyprus Neuroscience & Technology Institute) και στο παρόν στάδιο δραστηριοποιείται και διευθύνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Digital Cyprus DC. Το έργο αυτό έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δρ Στέλιου Χειμώνα, Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου, βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών, εφόσον αυτό στοχεύει στην άμεση και δραστική πρόσβαση της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και να συμμετάσχει στη διαδικασία συγγραφής και επιμέλειας άρθρων: www.digitalcyprus.eu

Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με στόχο να προστεθεί η τουρκική στο άμεσο μέλλον καθώς και άλλες γλώσσες που αντιπροσωπεύονται από Κύπριους πολίτες της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media