Skip to main content
Huawei

Η Ουάσινγκτον αξιώνει οι σύμμαχοι να αποφεύγουν τον εξοπλισμό της Huawei


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να πείσει εταιρείες-πάροχους συνδέσεων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε συμμαχικές χώρες να αποφεύγουν τη χρήση του εξοπλισμού της κινεζικής εταιρείας Huawei Technologies, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ήλθαν σε επαφή με ομολόγους τους και στελέχη εταιρειών τηλεπικοινωνιών σε συμμαχικές χώρες όπου ο εξοπλισμός της Huawei χρησιμοποιείται ευρέως για να τους εκθέσουν αυτούς που θεωρούν σοβαρούς κινδύνους για την κυβερνοασφάλεια, κατά το ρεπορτάζ της WSJ, η οποία επικαλείται πηγές ενήμερες για το ζήτημα, χωρίς να τις κατονομάζει.

Η Huawei έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών το τελευταίο διάστημα.
Ανώτατα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και άλλοι λένε ότι ανησυχούν διότι η εταιρεία αυτή, όπως και άλλες κινεζικές κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συνδέονται άμεσα με την κινεζική κυβέρνηση και με το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα και κάνουν λόγο περί αυξημένου κινδύνου κατασκοπείας μέσω του εξοπλισμού της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που χορηγεί για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε χώρες που αποφεύγουν την εγκατάσταση κινεζικού εξοπλισμού.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί ειδικά για τη χρήση κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε χώρες όπου βρίσκονται σημαντικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, κατά την εφημερίδα.

Η Huawei δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό της WSJ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αναζήτηση